100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Mihaela Mitroi, PwC România

Autor: Ana Raduta Postat la 22 iunie 2012 2065 afişări

Viaţa profesională a Mihaelei Mitroi s-a mulat întotdeauna pe un punct fix: pasiunea pentru consultanţa fiscală. În anul 1997 s-a alăturat firmei PricewaterhouseCoopers România, iar în 2004 a devenit partener. Un an mai târziu a fost desemnată lider regional pentru consultanţă fiscală acordată sectorului public.



Mihaela Mitroi este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



Este, de asemenea, şi liderul regional pentru consultanţă fiscală acordată sectoarelor de retail şi industriei bunurilor de larg consum.

De altfel, de-a lungul carierei sale, Mihaela Mitroi a fost implicată într-o serie de proiecte de restructurare, privatizare, respectarea cerinţelor fiscale, scheme de optimizare a taxelor, dar şi în diferite activităţi de consultare cu Ministerul de Finanţe privind modificarea legislaţiei fiscale din România.

Dincolo de activitatea de consultant în cadrul unei companii din Big Four, Mitroi este membru al Camerei Auditorilor, membru al CECCAR, cenzor extern independent şi membru al Consiliului Director al Camerei Consultanţilor Fiscali din România, membru al Asociaţiei Fiscale Internaţionale, precum şi membru al YPO (Young Presidents' Organization).

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Mihaela Mitroi, PwC România: În linii mari, femeile au la fel de multe şanse ca şi bărbaţii să se impună în mediul de afaceri. Totuşi trebuie să recunosc că se simte parcă încă lipsa uzanţei, a deprinderii prezenţei femeilor în poziţii de top. Bărbaţii oameni de afaceri sunt uneori stânjeniţi când sunt de faţă şi femei şi se remarcă un comportament uneori amuzant . Nu vi s-a întâmplat niciodată să intraţi - ca femeie - într-o încăpere la o întâlnire de afaceri cu alţi colegi bărbaţi şi dacă partenerul de afaceri este tot bărbat să-l vedeţi dând mâna cu toţi bărbaţii colegi din cameră şi pe dumneavoastră să vă evite? Unii sărută mâna, alţii nu ştiu cum să reacţioneze, iar alţii te ignoră. Prin urmare, cred că ar trebui să acceptăm cu mai mare naturaleţe prezenţa femeilor în poziţii de conducere, iar comportamentul faţă de acestea ar trebui să fie cât se poate de natural.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Mihaela Mitroi, PwC România: Aş spune din proprie experienţă că ascensiunea unei femei în mediul de afaceri nu este nici mai uşoară, nici mai grea decât a unui bărbat. Însă multe femei îşi îngreunează misiunea pentru că au impresia că, pentru a avea succes în lumea afacerilor, trebuie să concureze bărbaţii cu aceleaşi arme. Din punctul meu de vedere, atuul unei femei stă tocmai în feminitatea acesteia, în empatia şi intuiţia de care dă dovadă, elemente care pot să o distingă de bărbaţi în ceea ce priveşte calitatea actului de management sau ca lider. Cred, astfel, că o femeie trebuie să-şi accepte fără teamă feminitatea şi atunci ascensiunea sa în orice domeniu ar fi mult mai uşoară.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-mihaela-mitroi-pwc-romania-9750007
9750007
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.