Un bucureştean a construit un castelul de lut în Valea Zânelor. Vezi cum arată construcţia inspirată din poveştile Fraţilor Grimm

Postat la 21 iulie 2016 4796 afişări

Inspirat din poveştile Fraţilor Grimm, un român a construit un castel din lut la 35 de km de Sibiu, în Valea Zânelor.

Castelul de lut Valea Zânelor îi aparţine lui Răzvan Vasile, un bucureştean care şi-a petrecut verile copilăriei la bunici, în satul  Mândra din Ţara Făgăraşului, scrie Descoperă.

Pensiunea este construită doar din materiale naturale, iar zona aleasă este una de poveste. Castelul-pensiune are zece camere şi se întinde pe 320 mp. A fost construit de meşteri şi muncitori din Maramures, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin.

Până acum a investit în construcţie 230.000 de euro, dar mai are nevoie de încă pe atât pentru a putea primi turişti. La ridicarea casei s-a lucrat aproximativ un an, iar de curând au fost terminate şi finisajele exterioare. Pentru ca proiectul să ajungă la forma finală a fost nevoie să schimbe mai mulţi arhitecţi, şi nici cu muncitorii lucrurile n-au mers mai uşor.

Fundatia este realizata din beton si pietre, structura este din lemn, iar peretii sunt construiti din cob (buştean de olid şi apoi acoperit cu cob), un amestec de pamânt, apa, paie, argila si nisip. Pereţii exteriori au 60 cm grosime iar cei interiori 45 cm.

„Tencuiala exterioara este de var şi nisip şi turnurile sunt din piatra de rau, zidite cu var şi nisip”, a explicat Razvan Vasile, pentru casenaturale.org.

Pentru încălzire, au fost montate două centrale pe lemne. Pensiunea e pe două nivele, parter şi mansardă, are 6 camere duble şi 4 apartamente etajate, toate diferite şi fiecare cu intrare proprie, din exterior, din dorinţa ca turiştii care ajung aici să aibă cât mai multă intimitate.

Pensiune urmează să fie inaugurată până la finalul anului.

Sursă fotografii: travelgeni.com / Rodica Avram şi facebook.com/casteluldelut 

Urmărește Business Magazin

/galerii-foto/un-bucurestean-a-construit-un-castelul-de-lut-in-valea-zanelor-vezi-cum-arata-constructia-inspirata-din-povestile-fratilor-grimm-15535584
15535584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.