Românii care au inventat unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente din lume

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 iunie 2015 1177 afişări

Românii care au inventat unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente din lume

Ceasul inteligent Vector a fost finalizat în trei luni de zile şi este produs în China, toată cercetarea pentru acest proiect fiind demarată în anul 2014. Pe lângă funcţii precum accesul în timp real la fluxurile de ştiri selectate, posibilitatea de a citi mesaje, urmărirea şi organizarea activităţilor zilnice, ceasul este şi rezistent la apă cu o adâncime de 50 de metri.

La o zi după lansarea de pe 19 martie de la Basel a Vector Watch, reprezentanţii companiei spuneau că deja au primit 50 de comenzi pentru această piesă, aşteptările fiind ca numărul clienţilor să ajungă la circa 100.000 în primul an. Vector Watch este un ceas inteligent care-i are în spate pe antreprenorii români Radu Georgescu, fondatorul Gecad, şi Andrei Pitiş.

„Acum ceasul se poate comanda online. Deja am primit 50 de comenzi, sperăm ca în primul an să avem 100.000 de unităţi vândute“, a declarat Joe Santana, CEO al Vector Watch, fost CEO şi preşedinte al producătorului de ceasuri Timex.

Ceasul, care vine în două forme, dreptunghiulară şi rotundă, are un preţ de 199 dolari, respectiv 349 de dolari, principalul său atuu fiind o baterie care-i permite să funcţioneze 30 de zile. Modelul a fost lansat la Basel, în Elveţia, în perioada celui mai mare târg destinat ceasurilor şi bijuteriilor din lume, la scurt timp după ce Apple a lansat propriul său ceas inteligent.

Antreprenorul Andrei Pitiş, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, care a condus şi fondat de-a lungul timpului mai multe afaceri în IT&C, a fost declarat antreprenorul lunii februarie de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceas,
timp,
antreprenori,
lansare
/cover-story/romanii-care-au-inventat-unul-dintre-cele-mai-bune-ceasuri-inteligente-din-lume-14508361
14508361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.