Catalogul 100 Tineri Manageri de Top - ediţia 2019

Catalogul 100 Tineri Manageri de Top - ediţia 2019
Catalogul 100 de TINERI MANAGERI DE TOP, pe care nouă ne place să îl numim drept cel mai optimist produs al Business MAGAZIN, a ajuns anul acesta la a 14-a ediţie şi, odată cu acest prag, numărul poveştilor tinerilor de succes publicate în acest anuar a ajuns la 1.400. 
 
A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an să adunăm în paginile acestui catalog 100 de oameni care au reuşit în carieră – fie ei antreprenori sau angajaţi în companii. E tradiţională deja şi întrebarea pe care o primim de la toată lumea: „Cum întocmiţi lista?”. Cu siguranţă cei pe care îi veţi regăsi aici nu sunt toţi tinerii manageri de top din România (probabil am mai avea nevoie de câteva sute de pagini pentru a-i cuprinde), însă am ales 100 dintre ei, ca de fiecare dată – în funcţie de rolul pe care îl au în organizaţii, de rezultatele departamentelor sau ale companiilor pe care le conduc, de planuri, în funcţie de dinamismul firmei sau al pieţei, de impactul pe care îl au în domeniu, în economie şi chiar şi în societate. „Feelingul” celor din redacţie are şi acesta un aport: câţiva dintre antreprenorii prezenţi în catalog nu au depăşit încă pragul psihologic de un milion de euro cifră de afaceri, însă ideile lor promit să se transforme în viitor în afaceri măreţe, din toate punctele de vedere.  
 
Iar fiindcă mulţi dintre cei care au apărut în ediţiile anterioare ale anuarului au ales să urmeze o carieră peste hotare, le-am adresat celor mai mulţi dintre cei pe care îi veţi regăsi în paginile următoare o întrebare referitoare la intenţiile lor în continuare: unde îşi vor căuta succesul în continuare, în România sau „în afară”?
 
Severina Pascu, de pildă, care abia prelua, acum 11 ani, când a apărut în acest anuar, rolul de director financiar în cadrul UPC, este CEO al companiei în Elveţia. Theodor Alexandrescu conducea în urmă cu 13 ani operaţiunile AIG Life România (actuala Metropolitan Life), iar acum este senior vice-president şi head of retail pentru grupul Metlife în regiunea EMEA. Călin Drăgan a fost prezentat în prima ediţie a catalogului 100 DE TINERI MANAGERI DE TOP, fiind la acea vreme primul director general de naţionalitate română numit de Coca-Cola HBC la conducerea operaţiunilor din România. În 2011 el a plecat în echipa de conducere a Coca-Cola din Japonia, pentru ca doi ani mai târziu să preia funcţia de CEO. Iar lista acestor exemple poate continua.
 
În acest context, ne întrebăm: există un indiciu al „geografiei” reuşitei în dezvoltarea carierei – cum e mai bine, să rămân în ţară sau să plec peste hotare? Am primit răspunsuri pentru ambele scenarii, iar balanţa nu a înclinat mai mult în vreuna dintre direcţii: unii vor să continue „în mediul plin de provocări, dar care îţi lasă loc de creştere” din România, alţii în pieţele mai aşezate, cu proceduri bine împământenite, din corporaţiile vestice. Pe de altă parte, mulţi (mult mai mulţi decât în ediţiile iniţiale ale acestui proiect) sunt şi străinii care au părăsit ţările de origine şi au pariat pe piaţa locală. Am aflat de la ei cum se vede ţara noastră prin ochii unui străin îndrăgostit de România – şi veţi regăsi poveştile lor în paginile următoare. De asemenea, corporaţiile în care îşi desfăşoară cariera o parte dintre aceşti tineri sunt ele însele globale  – iar un loc de muncă acolo poate însemna o şedinţă în Bucureşti astăzi şi una în New York peste câteva zile. 
 
După ce am citit cele 100 de poveşti de carieră, am ajuns la concluzia că alegerea este una care ţine mai degrabă de motivele personale şi nu condiţionează în vreun fel reuşita. Succesul nu are graniţe, iar munca grea – şi frumoasă – pe care o fac zi de zi toţi cei aflaţi în acest catalog îi poate ajuta să reuşeasă oriunde. 
 
Ioana Matei,
redactor-şef
Business MAGAZIN
 

Mai multe detalii puteţi citi în CATALOGUL 100 TINERI MANAGERI DE TOP  – ediţia 2019.

Ediţiile print sunt valabile în limita stocului disponibil. În cazul în care stocul se epuizează va fi livrată ediţia electronică.

Comandă catalogul mai jos la preţul de 200 de lei, TVA inclus.


 

Cantitate: buc.
 

Urmărește Business Magazin

cataloagele business magazin
ZF.ro
Autoturismele din România la raport: Moment istoric în România. Ce trebuie să ştie toţi şoferii din ţara noastră Autoturismele din România la raport: Moment istoric în România. Ce trebuie să ştie toţi şoferii din ţara noastră
Mai aveţi zile de concediu de anul trecut şi vreţi să nu le pierdeţi? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de odihnă neefectuată
Mediafax
PSD şi PNL, candidat comun la Primăria Capitalei şi la sectoare / Un medic, chemat să aducă victoria Coaliţiei în Bucureşti PSD şi PNL, candidat comun la Primăria Capitalei şi la sectoare / Un medic, chemat să aducă victoria Coaliţiei în Bucureşti
Elon Musk recunoaşte că foloseşte ketamina. Interviul liber, aruncat în măruntaiele internetului
MonitorulApararii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
România va semna contractul de peste 700 milioane euro pentru obuzierele de 155 mm. în luna martie
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Ce, cât şi cum se mai fură prin Europa COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Ce, cât şi cum se mai fură prin Europa
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Cu frâna trasă pe podul suspinelor...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.