Toate computerele - atât PC-uri, cât şi telefoane - produse în ultimii 10 ani au o problemă fundamentală la chip-uri, iar hackerii pot oricând să fure date sensibile

Postat la 04 ianuarie 2018 159 afişări

Companiile de tehnologie se întrec să oprească o breşă majoră de securitate din întreaga industrie, derivată dintr-o eroare de fabricaţie a chip-urilor şi care ar putea expune aproape toţi utilizatorii de computere la furtul informaţiilor de sensibile, scrie Financial Times.

Toate computerele - atât PC-uri, cât şi telefoane - produse în ultimii 10 ani au o problemă fundamentală la chip-uri, iar hackerii pot oricând să fure date sensibile

Această problemă, descrisă de experţi ca fiind fără precedent, afectează una dintre cele mai fundamentale elemente arhitecturale ale sistemelor IT, problema fiind mult mai mare decât cea din cazul vulnerabilităţilor software care sunt de obicei sursa breşelor de securitate.

Intel, a căror chip-uri stau la baza tuturor PC-urilor şi a majorătiţii serverlor, precum şi Arm Holdings, ale căror design este folosit în aproape toate telefoanele, spun că lucrează intens să rezolve problema.

”Nu este doar problema unui vendor. Este o eroare generală de abordare a design-ului”, a spus Steve Smith, inginerul şef de la Intel. Producătorul de chip-uri AMD a anunţat de asemenea că a fost afectat.

”Dacă Intel, AMD şi ARM au fost afectaţi, vorbim practic de orice computer sau sistem IT din lume din ultimii 10 ani”, a spus Beau Woods, un expert în siguranţă cibernetică de la Atlantic Council.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.