Se poate si mai concis

Postat la 21 aprilie 2009 15 afişări

Nu e voie cu linkuri lungi pe Twitter. Cine vrea sa-si trimita cititorii sa vada filmulete sau poze de pe internet trebuie sa scurteze link-urile. Mai nou exista si un sistem romanesc de scurtare, accesibil la sp2.ro.

Sa presupunem ca ai vrea sa trimiti unui prieten un filmulet de pe YouTube.com care are urmatorul link: http://www.youtube.com/watch?vSzxzd4pLhss. E mult prea lung pentru a putea fi postat pe Twitter. Poti sa recurgi in schimb la sp2.ro si sa ii trimiti un link mult mai scurt: http://sp2.ro/122272. Este un exemplu pe care Constantin Cocioaba, fondatorul site-ului sp2.ro (de la “scurt pe doi”) si autorul blogului www.ecostin.com, il foloseste pentru a evidentia utilitatea site-ului sau.

 

Lansat la sfarsitul lui aprilie, cu o investitie “destul de redusa”, dupa Cocioaba, site-ul concureaza cu mult mai cunoscutele TinyURL.com, bit.ly, is.gd sau tr.im, folosite in mod traditional de utilizatorii Twitter, dar nu numai de ei. In primele 10 zile de la lansare, prima pagina a site-ului sp2.ro a avut aproape 1.000 de vizitatori unici si au fost generate aproape 1.000 de link-uri scurte, ce au fost accesate in total de 12.000 de ori.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
link,
sp2.ro
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/se-poate-si-mai-concis-4229894
4229894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.