Roxana Cîrcu: Mă inspiră oamenii care nu se dau bătuţi în faţa greutăţilor, care găsesc puterea de a zâmbi în orice situaţie şi care fac tot ce le e în putere pentru a-i ajuta pe cei din jur

Postat la 27 aprilie 2021 267 afişări

Roxana Cîrcu: Mă inspiră oamenii care nu se dau bătuţi în faţa greutăţilor, care găsesc puterea de a zâmbi în orice situaţie şi care fac tot ce le e în putere pentru a-i ajuta pe cei din jur

Delivery Unit Manager Endava România


Cifră de afaceri(2019): 647,7 mil. leiProfit (2019): 62 mil. lei Număr de angajaţi (2019): 2.859


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Am învăţat „the hard way” că lumea pe care o ştim se poate schimba peste noapte şi că trebuie să fim întotdeauna adaptabili, deschişi la schimbări şi să avem o atitudine optimistă. Am învăţat, de asemenea, că solidaritatea umană are puteri nebănuite şi poate face orice impediment suportabil şi surmontabil, şi că este extrem de important să avem o reţea de susţinere morală, fie că vorbim despre familie, prieteni sau despre colegi.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să mă întorc la un stil de viaţă sănătos. Luasem această decizie înainte de începerea pandemiei, însă prinsă de multe ori în vâltoarea şedinţelor, a călătoriilor, a agitaţiei cotidiene, puneam pe locul doi alimentaţia sănătoasă, sportul, şi acest lucru îşi spunea cuvântul asupra sănătăţii mele. Am încercat să văd partea bună a izolării şi să profit de timpul pe care pandemia ni l-a oferit nouă ca persoane, şi astfel m-am redescoperit, atât fizic cât şi psihic.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Cel mai important lucru pe care ne-am concentrat în această perioadă a fost siguranţa colegilor. Odată ce ne-am asigurat că aceştia pot lucra în siguranţă de acasă, ne-am străduit să fim cât mai aproape de ei şi să-i facem să se simtă parte din familia Endava, să ştie că se pot baza oricând pe colegi şi pe echipa de leadership. Ne-a ajutat cu siguranţă cultura organizaţională pe care am dezvoltat-o de-a lungul timpului, şi anume concentrarea pe oameni, modul de lucru colaborativ, deschis şi nu în cele din urmă, uman. Ne-am străduit să fim cât mai creativi şi să nu renunţăm la evenimentele planificate, am mutat toate evenimentele de engagement şi de training online, am organizat programe de wellbeing, de innovation, am trimis cadouri acasă tuturor colegilor, orice lucru, cât de mic, a contat.

—   Work from home sau de la birou?

Amestecul dintre cele două. În general prefer munca de la birou! Simt că acolo îmi încarc bateriile, simt pulsul organizaţiei, mă conectez şi colaborez mai bine cu echipa şi pot răspunde mai uşor nevoilor colegilor. Iubesc agitaţia din birou, dinamismul colegilor. Sunt însă situaţii când prefer munca de acasă, atunci când am nevoie de concentrare pentru anumite subiecte, sau când pur şi simplu e mai uşor să rezolv astfel anumite probleme personale. Pentru moment lucrăm cu toţii de acasă, dar aşteptăm cu nerăbdare momentul în care va fi în siguranţă să ne întoarcem să lucrăm în număr mare de la birou. Modelul pe care-l vom implementa este modelul hibrid, în care, acolo unde este posibil, vom lăsa angajaţii să-şi definească proporţia între lucrul de acasă/lucrul de la birou care funcţionează cel mai bine pentru ei.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Familie, prieteni şi colegi. Confortul psihic pe care îl am ştiind ca sunt alături de mine mă face să-mi găsesc resursele interne pentru a duce orice luptă şi a depăşi orice criză.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Întotdeauna mi-am găsit inspiraţia şi motivaţia în mai multe persoane, din medii total diferite, şi găsesc mereu multe lucruri de învăţat de la fiecare. Mă inspiră oamenii care nu se dau bătuţi în faţa greutăţilor, care găsesc puterea de a zâmbi în orice situaţie şi care fac tot ce le e în putere pentru a-i ajuta pe cei din jur.

—   Putere vs. feminitate:

Există multă putere în feminitate, o putere mai subtilă, care poate nu se dezvăluie aşa uşor privitorului. De asemenea o femeie puternică poate fi în acelaşi timp şi feminină, şi combinaţia dintre cele două trăsături este una fascinantă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.