Piaţa de console de gaming a avut cel mai bun an din 2011 încoace datorită lui Nintendo

Autor: Florin Casota Postat la 09 martie 2018 315 afişări

Consumatorii au cheltuit mulţi bani pe console, jocuri şi alte servicii conexe anul trecut.

Piaţa de console de gaming a avut cel mai bun an din 2011 încoace datorită lui Nintendo

În 2017, 41 de miliarde de dolari au fost cheltuiţi pe hardware, jocuri şi servicii, un avans de 18% faţă de 2016, potrivit unui studiu IHS Markit. Astfel piaţa a ajuns la cel mai bun nivel din 2011 până în prezent. În 2011 piaţa de jocuri de console a atins valoarea de 46 de miliarde de dolari.

Cheltuielile pe hardware au crescut cu 33% în 2017 datorită lansării Nintendo Switch, PlayStation 4 Pro, dar şi Microsoft Xbox One X. Nintendo a profitat de popularitatea pe care i-a dat-o Pokomon Go şi a vândut în jur de 15 milioane de unităţi ale consolei Nintendo Switch. Şi PlayStation 4Pro şi Microsoft Xbox One s-au vândut destul de bine.

Pentru Nintendo anul 2017 a fost unul incredibil, compania câştigând 13% cotă de piaţă într-un singur an, de la 9% la 22%. În acelaşi timp, cota de piaţă a Microsot a scăzut de la 31% la 25%. Sony rămâne lider în continuare. Pentru 2018, IHS estimează că Nintendo va depăşi Microsoft în ceea ce priveşte cota de piaţă pe segmentul consolelor.

Acţiunile producătorului japonez au crescut cu 200% din iulie 2017 până în prezent.

Performanţa bună a Nintendo a ridicat vânzările şi competitorilor Sony şi Microsoft. Cheltuielile pe conţinut au ajuns la 23,6 miliarde de dolari, iar abonamentele la platforme online precum Xbox Live Gold sau PlayStation Plus au crescut cu 11% la 3 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.