Numărul de utilizatori de internet mobil va creşte cu peste un milion zilnic până în 2022

Autor: Florin Casota Postat la 27 iunie 2017 103 afişări

Conform celui mai recent studiu Mobility Report, Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă şi continuă a conectivităţii mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va creşte, până în 2022, de opt ori faţă de nivelul actual. Compania anticipează că numărul de utilizatori de internet mobil în bandă largă va creşte cu 2,6 miliarde – echivalentul, în medie, a adăugării a un milion de utilizatori noi în fiecare zi

Numărul de utilizatori de internet mobil va creşte cu peste un milion zilnic până în 2022

În prezent se înregistrează cea mai mare creştere anuală a traficului mobil de date din 2013 şi până în prezent, creştere influenţată de dezvoltarea masivă a pieţei telecom din India şi care scoate în evidenţă nevoia extraordinară de date mobile. Traficul de date înregistrat în reţele mobile a crescut cu 70% între primul trimestru din 2016 şi sfârşitul primului trimestru din 2017

LTE (cunoscută şi ca 4G) va fi tehnologia de acces dominantă în 2018, lucru care o face să fie tehnologia mobilă cu cea mai rapidă dezvoltare din istorie

O mare parte din traficul generat se datorează utilizării tot mai frecvente a smartphone-urilor şi accesului crescut la servicii de internet mobile. Până la finalul anului 2022, traficul mobil de date generat de smartphone-uri va creşte de nouă ori, ajungând la 66 de ExaBiţi pe lună.

„Pentru realizarea Ericsson Mobility Report am efectuat măsurători în sute de reţele mobile, măsurători ce au arătat foarte clar creşterea extraordinară din industrie.Numărul de abonamente 4G creşte mai rapid ca niciodată, ritmul de adopţie al standardului  Voice over LTE este din ce în ce mai rapid, în timp ce  traficul mobil creşte cu o viteză nemaivăzută din 2013 încoace. ”, a spus Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer and Head of Technology and Emerging Business, Ericsson.

”Potrivit estimărilor noastre, credem că, până în 2022, numărul total de abonamente 5G va ajunge la peste o jumătate de miliard, acoperind 15% din populaţia lumii.”

În 2018, LTE (4G) va detrona GSM pentru a deveni tehnologia de acces cu cel mai mare  număr de abonaţi. A durat doar cinci ani pentru ca LTE să ajungă la 2,5 miliarde de utilizatori , comparativ cu opt ani pentru WCDMA/HSPA sau 3G. Mai mult, doar în primul trimestru al acestui an, au apărut 250 de milioane de  abonamente LTE noi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.