Piramidele din Giza pot fi vizitate online în 3D (VIDEO)

Postat la 13 mai 2012 339 afişări

Cea mai realistă interpretare virtuală a Platoului Giza din Egipt, locul unde se află valoroase obiective turistice antice, este disponibilă online pentru oricine doreşte să exploreze camerele din interiorul piramidelor.

Realizat de firma de software design Dassault Systèmes, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Harvard şi Muzeul de Arte Frumoase din Boston, aplicaţia gratuită este disponibilă pe multiple dispozitive, inclusiv pe monitoare 3D şi TV. Proiectul se bazează pe cercetările lui George Andrew Reisner, un egiptolog american care a condus un studiu la Platoul Giza, acum mai bine de un secol şi care a descoperit mii de opere de artă şi alte vestigii.

Intrând pe pagina proiectului, vizitatorul are acces în morminte şi mastabale (morminte rectangulare cu acoperiş plat), poate vedea rămăşiţele găsite acolo în urma expediţiei Reisner, obiecte în format 3D şi informaţii relevante precum pagini de jurnal, hărţi sau imagini.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
Egipt,
piramide,
Giza,
turism,
3D,
arheologie,
Dassault,
Harvard
/business-hi-tech/new-media/piramidele-din-giza-pot-fi-vizitate-online-in-3d-video-9622090
9622090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.