Jeff Bezos a câştigat de 1,2 milioane de ori mai mult decât un angajat al Amazon în 2017

Autor: Florin Casota Postat la 20 aprilie 2018 271 afişări

Anul trecut, averea şefului Amazon Jeff Bezos a crescut cu nu mai puţin de 35,1 miliarde de dolari. În acelaşi timp, câştigul mediu al unui salariat Amazon a fost de 28,446 de dolari. Potrivit unui simplu calcul, Bezos a câştiat de 1,2 milioane de de ori mai mult decât un angajat al Amazon, scrie Fast Company.

Jeff Bezos a câştigat de 1,2 milioane de ori mai mult decât un angajat al Amazon în 2017

Această diferenţă nu vine doar din salariu (Bezos câştigă 1,6 milioane de dolari pe an), ci şi din valoarea acţiunilor pe care le deţine la companie.

Diferenţa de câştig evidenţiază dependenţa companiei de armata de lucrători cu salarii mici care îndeplinesc sarcini în zeci de centre de distribuţie. În timp ce mulţi angajaţi din sediul companiei din Seattle oţin peste 100.000 de dolari pe an, cea mai mare parte a muncitorilor Amazon lucrează în depozite şi ale căror salarii ar fi sub medie.

Potrivit The Intercept, unul din trei angajaţi ai Amazon depind de tichete de masă pentru a putea să-şi hrănească familiile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.