Nu vei mai rămâne fără baterie niciodată! Cum arată folia de un euro care îţi va încărca telefonul în orice moment (FOTO+VIDEO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 26 februarie 2013 692 afişări

O companie din sudul Franţei cu circa 30 de angajaţi a adus la Mobile World Congress, târgul de tehnologie organizat la Barcelona la finele lunii februarie, una dintre invenţiile care ar putea rezolva problema oricărui utilizator de smartphone, cea a descărcării bateriei în timp scurt.

Tinerii ingineri din Aix-en-Provence au conceput o peliculă cu celule fotovoltaice care, odată introdusă sub ecranul telefonului, va încărca bateria telefonului atât de la lumina soarelui, cât şi de la cea artificială.

Cum arată folia care îţi va încărca telefonul în orice moment (FOTO)

Matthieu De Broca, directorul de marketing al SunPartner Group, a declarat că preţul foliei va fi de circa un euro, dat fiind că francezii plănuiesc să îl vândă doar marilor producători de telefoane mobile. "Ne-am gândit că aşa e mai eficient pentru businessul nostru, ne va ajuta să vindem volume mari şi vom ajunge mai repede la cât mai mulţi consumatori", a mai spus De Broca. Grosimea foliei este de 500 de microni, iar plasarea ei sub ecranul tactil nu afectează funcţionalitatea telefonului în niciun fel. Primele telefoane cu dispozitivul deja instalat vor apărea pe piaţă la finele anului.

Montat în timpul procesului de fabricaţie, deasupra sau dedesubtul ecranului tactil, dispozitivul este conectat la un cip electronic care converteşte şi gestionează energia produsă. Componenta fotovoltaică este reîncărcată de expunerea la lumina soarelui sau la cea artificială, odată cu acumulatorul aparatului. În modul stand-by, telefonul nu va consuma deloc baterie.

Compania plănuieşte să ajungă la 60 de angajaţi în următorul an şi să obţină venituri de 100 de milioane de euro până în 2016.

Cine sunt tinerii francezi care au inventat tehnologia (FOTO)

Francezii de la SunPartner vor să folosească tehnologia şi pe ecranele publicitare outdoor, pentru a le asigura funcţionarea doar pe baza luminii exterioare, dar iau în calcul şi instalarea foliei în interiorul geamurilor de la ferestre, pentru a genera energie termică.


VIDEO - VEZI ÎN PAGINA URMĂTOARE CUM FUNCŢIONEAZĂ TEHNOLOGIA REVOLUŢIONARĂ -->>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/nu-vei-mai-ramane-fara-baterie-niciodata-cum-arata-folia-de-un-euro-care-iti-va-incarca-telefonul-in-orice-moment-foto-video-10604413
10604413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.