HMD lansează Nokia 8, cel mai performant telefon Nokia la ora actuală

Autor: Florin Casota Postat la 17 august 2017 946 afişări

HMD Global, compania care deţine licenţa exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete, a anunţat astăzi lansarea modelului Nokia 8, un smartphone dotat cu lentile Carl Zeiss.

HMD lansează Nokia 8, cel mai performant telefon Nokia la ora actuală

Telefonul finlandezilor are un ecran de 5,3 inci (rezoluţie 2.560 x 1.440 pixeli) cu margini curbate, iar carcasa este realizată din aluminiu folosit în industria aeronautică.

Telefonul este vârful de gamă al HMD Global şi este cel mai performat telefon Nokia la ora actuală. Nokia 8 rulează Android 7.1.1 Nougat, include chipset Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB (plus slot pentru card micro-SD de capacitate maximă de 256 GB) şi baterie de 3.090 mAh compatibilă cu tehnologia de încărcare rapidă Qualcomm Quick Charge 3.0.

Smartphone-ul este certificat IP54, ceea ce înseamnă că este rezistent la praf şi la stropi de apă, dar nu poate fi scufundat în lichid.

Pentru securitate suplimentară, terminalul include un senzor de amprentă. Telefonul va fi oferit în versiuni single-SIM şi dual-SIM.

Nokia 8 dispune de sistem dual-camera: 13MP (Colour + OIS) + 13MP (Mono). Modulul principal dispune de stabilizare optică a imaginii. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 13 MP. Nokia 8 introduce o premieră mondială permiţând transmiterea livestream de video Dual-Sight către reţele sociale, precum Facebook şi YouTube. Prin Dual-Sight se afişează simultan imagini filmate atât prin camera frontală, cât şi prin cea din spate, putându-se utiliza modul de afişare split screen, atât pentru fotografii, cât şi pentru video.

La fel ca şi celelalte smartphone-uri din portofoliul HMD Global, Nokia 8 rulează Android curat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.