Google a vândut într-un an mai puţine telefoane decât a vândut Apple într-o săptămână

Autor: Florin Casota Postat la 13 februarie 2018 287 afişări

În ultimele 16 luni de la lansarea iniţială din octombrie 2016, telefoanele Google Pixel au adunat atât laude, cât şi critici, dar nu şi multe vânzări, notează The Verge

Google a vândut într-un an mai puţine telefoane decât a vândut Apple într-o săptămână

Francisco Jeronimo, analist IDC, a declarat pentru The Verge că Google a vândut 3,9 milioane de unităţi de Pixel şi Pixel 2 în 2017. Un număr foarte mic având în vedere că piaţa smartphone-urilor la nivel global depăşeşte 1,5 miliarde de unităţi. Mai mult, Google a vândut într-un an mai puţin decât vinde Apple într-o săptămână.

Apple a a anunţat că a vândut 77,3 milioane de unităţi în ultimul trimestru al anului trecut.

Deşi numărul de unităţi Pixel vândut este încă mic, Francisco Jeronimo, analist IDC, spune că Google se află în direcţia bună, rata de vânzare dublându-se în 2017, iar cota de piaţă din SUA a Google pe partea de smartphone-uri a crescut de la 1,8% la 2,8%.

Google a achiziţionat o parte importantă din HTC în septembrie anul trecut. Tranzacţia a avut o valoare de 1,1 miliarde de dolari. La începutul acestui an tranzacţia a fost aprobată şi peste 2000 de ingineri ai HTC vor lucra pentru Google şi se vor ocupa de cercetare şi dezvoltare pentru viitoare smartphone-uri Pixel.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.