Gadget Review: Energizer P550s, o baterie cu display - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 29 aprilie 2018 1028 afişări

Energizer este unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume, dar fără a fi asociat cu telefoanele mobile. Ei bine, asta s-ar putea schimba curând. Acum, logoul Energizer va face pasul din universul bateriilor şi în sfera smartphone-urilor. Iată cum se descurcă Energizer P550s.

+BATERIE ÎNCĂPĂTOARE

-PLICTISITOR

Avenir Telecom a prezentat recent trei game de telefoane mobile pentru piaţa din România, două fiind destinate segmentului smartphone şi una pentru segment feature (telefoanele din generaţia anterioară celor inteligente). O gamă este Power Max, cu o capacitate mare a bateriei, de până la 5.000 mAh. Gama cuprinde două modele: Power Max P600S (disponibil în două variante: de 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare şi de 6 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare) şi Power Max P550S, smartphone cu un acumulator de 5.000 mAh.

Noi am avut în teste Energizer P550S, ce are un display IPS LCD de 5,5 inchi, rezoluţie HD şi raport 16:9. Telefonul vine echipat un procesor Mediatek MT6737 Quad Core 1,3 GHz, 2 GB memorie RAM şi un spaţiu de stocare de 16 GB şi, bineînţeles, cu o baterie de 5.000 mAh. Oricine e familiar cu smartphone-urile îşi dă seama că aici nu avem de-a face cu vreun telefon de top, ci cu un telefon de low-mid range.

Smartphone-ul rulează Android 7.0 curat, iar asta înseamnă o utilizare fără probleme dacă nu eşti prea pretenţios. n ritmul meu obişnuit de testare am simţit telefonul poticnindu-se şi este clar că 2 GB memorie RAM este prea puţin pentru oricine este obişnuit să ruleze aplicaţiile obişnuite de mesagerie, browsing şi muncă. Este clar că Energizer a pus accentul pe baterie şi înţeleg că este ceea ce oamenii de marketing obişnuiesc să spună ”unique selling point“.

nţeleg atractivitatea unei durate de viaţă a bateriei mai mari mai ales în contextul în care un studiu realizat de Statista şi YouGov în 2016 relevă faptul că durata bateriei este cea mai căutată caracteristică de către persoanele din Statele Unite. 42% dintre bărbaţi şi 50% dintre femei au pus bateria pe primul loc în topul criteriilor în funcţie de care îşi aleg telefonul. n acest moment, bateria Li-on este cea care stă la baza multor gadgeturi, acelaşi tip fiind folosit şi pentru a porni automobilele. Acest tip de baterie nu este perfect, dar e cel mai bun la ora actuală.

O metodă de a creşte viaţa bateriei este mărirea capacităţii acesteia; o altă metodă este îmbunătăţirea consumului de energie al componentelor. La a doua variantă apelează mulţi producători de top pentru a putea păstra device-ul subţire şi uşor. Energizer P550S are o baterie uriaşă - pentru standardele actuale - care-ţi asigură o utilizare de cel puţin două zile. Totuşi, are două inconveniente: telefonul ia în greutate (drept urmare, ajunge la 203 g în cazul P550S, cu câteva zeci de grame mai mult decât alte modele) şi, mai important, se încarcă greu (umpli într-un timp mai lung un butoi mare decât unul mic, nu?). Acum depinde de ceea ce vrei: un telefon ce ţine două zile şi se încarcă greu sau unul care ţine o zi şi se încarcă repede?

Telefonul Energizer P550S are un design clasic, dreptunghiular (raport de aspect 16:9), are senzor de amprente pe spate, conectivitate 4G LTE şi Dual SIM, precum şi o carcasă metalică. Nu este nimic impresionant, dar nici ceva greşit, ci, aş spune, învechit. Un look des întâlnit în urmă cu câţiva ani. Power Max P550S poate funcţiona cu două cartele SIM sau o cartelă SIM şi una SD (maximum 64 GB).

Cum niciun telefon mobil nu este lipsit de o cameră foto, P550s vine cu una principală de 13 megapixeli şi o alta frontală de 5 megapixeli; acestea îi permit utilizatorului să surprindă imagini decente pe timpul zilei, dar nu mai mult de atât. O cameră funcţională pentru cei care nu au pretenţii de fotografiere.

Luând în considerare toate aceste elemente, trebuie să spun că Energizer P550s nu m-a impresionat cu nimic. Este un telefon utilitar, ce se adresează celor care nu au pretenţii prea mari, ci vor un smartphone cu care să nu le fie frică să plece de acasă dacă au bateria la 50%. Dacă Energizer vrea să cucerească o bucată din plăcinta smartphone-urilor, va trebui să iasă la rampă cu ceva mai interesant.

CASETĂ TEHNICĂ:

DISPLAY IPS LCD, 5,5 INCHI, REZOLUŢIE HD (720 X 1.280 PIXELI),

RAPORT ASPECT 16:9

PROCESOR MEDIATEK QUAD-CORE 1,3 GHZ

PROCESOR GRAFIC MALI-T720

RAM 2 GB

SPAŢIU DE STOCARE 16 GB (EXTENSIBIL PÂNĂ LA 64 GB CU CARD MICROSD)

SISTEM DE OPERARE - ANDROID 7

CAMERĂ FOTO PRINCIPALĂ 13 MP, 720 P @ 30 FPS

CAMERĂ FOTO FRONTALĂ 5 MP

GREUTATE 203 G

PREŢ 600-700 DE LEI

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.