Gadget Review: Cu trotineta Nilox Doc Pro la plimbare prin oraş - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 09 iulie 2017 972 afişări

Într-un oraş în care maşinile circulă cu 8 kilometri pe oră, cu autobuze şi tramvaie urât mirositoare şi stricate, cu un metrou supraaglomerat, o trotinetă electrică care are o viteză maximă de 20 km/oră şi o autonomie de 20 km sună incredibil de tentant. Cât este de practică?

+ VITEZĂ

+ TRANSPORT ALTERNATIV

-  DESTUL DE GREA

-  PREŢ RIDICAT/EXISTĂ SOLUŢII ALTERNATIVE

Potrivit ultimelor statistici, viteza medie de deplasare a maşinilor în Bucureşti a scăzut dramatic, acum plasându-se la circa 8 km pe oră. Astfel, soluţiile de transport alternativ precum bicicletele, trotinetele electricele sau skateboardurile devin alternative pentru persoanele care nu vor să stea în trafic.

”Este o pasăre? Este un avion? Nu! Este un adult pe o trotinetă în Bucureşti“ ar putea fi o replică dintr-un roman biografic despre perioada în care am testat trotineta electrică Nilox Doc Pro.

Trotineta este uşor de utilizat şi oricine poate merge cu ea după puţin exerciţiu. Anterior nu am mers niciodată cu trotineta şi cu toate acestea nu am avut probleme în a învăţa să o controlez. Pentru a porni, tot ce trebuie să faci este să-ţi iei avânt, la fel ca şi în cazul unei trotinete normale, apoi apeşi pe acceleraţie. Şi te-ai dus! Utilizarea este destul de intuitivă şi după două-trei zile de mers chiar poţi face manevre mai riscante, precum întoarcerea în viteză şi menţinerea unui ritm al vitezei ridicat.

Trotineta oferită de Quickmobile pentru testare are o viteză maximă de 20 km/oră şi are o autonomie de 20 km. Cu alte cuvinte, în trei-patru minute se poate ajunge din strada Nerva Traian nr. 3 (unde avem sediu) în Piaţa Unirii.

Piaţa Romană - City Business Center (strada Nerva Traian) înseamnă între 3,5 şi 4 km parcurşi în funcţie de traseul ales. Această distanţă poate fi parcursă în 45 de minute pe jos, în 21 de minute cu autobuzul sau 10 minute cu maşina (fără trafic), potrivit Google Maps; cu trotineta electrică Nilox Doc Pro, durata drumului este de 25 de minute. Timpul ar fi putut fi îmbunătăţit, deoarece am prins câteva semafoare. O linie şi jumătate dintre cele cinci ale bateriei s-au consumat pe drumul metrou Eroilor - City Business Center, o rută de 4,2-4,5 km pe care o parcurgi în cam 55-60 de minute pe jos, 25-30 de minute cu transportul în comun şi 10-15 minute cu maşina (fără trafic). Cu trotineta am ajuns în fix 23 de minute de la gura de metrou până la intrarea în clădirea de birouri. Două linii au dispărut din autonomia bateriei. Producătorul menţionează un timp de încărcare de 2 ore, însă în timpul testului bateria trotinetei s-a umplut după 2 ore şi jumătate.

Începeţi să vă faceţi o imagine legată de utilitatea acestui dispozitiv. Din păcate, trotuarele nu asigură o cursă fluentă tot timpul. Fie sunt ocupate de maşini, fie asfaltul nu este de cea mai bună calitate şi te cam zgâlţâi. În plus, bordurile mai înalte şi şanţurile mai adânci reprezintă un obstacol pentru trotinetă. O bicicletă se descurcă mult mai uşor în acest caz. Vorbesc despre trotuare deoarece nu am avut tot timpul curajul să ies pe şosele din motive evidente; totuşi, atunci când am îndrăznit să fac acest lucru nu am întâmpinat probleme.

Oricum ar fi, zonele cu trotuare largi sunt cele mai practice, aşa cum este cazul celor de pe Bulevardul Unirii. Muzică în urechi, un apus de soare, trotuar cu suprafaţă lină şi vântul în plete sunt ingredientele unei seri excelente. De obosit nu oboseşti prea tare, pentru că nu depui foarte mult efort, dar trebuie luată în calcul şi transpiraţia, pentru că drumurile sunt prin soare, dar şi pentru că trotineta nu este tocmai uşoară. Nu e chiar recomandat să mergi la costum pe trotinetă.

De reţinut este faptul că vei fi în centrul atenţiei. Absolut peste tot pe unde am mers toată lumea se uita mirată la mine şi trei persoane în trei zile m-au luat la întrebări despre trotinetă - cum merge, cât ţine bateria şi aşa mai departe.

Trotineta Nilox Doc Pro ar fi putut avea un vitezometru, ca să vezi exact cât de rapid te deplasezi, altfel doar bănuieşti că atingi o viteză de 10-15km pe oră. De asemenea, poate şi sistemul de start ar fi putut fi îmbunătăţit. Alte trotinete se pot porni de pe loc, fără să fii nevoit să îţi iei avânt. 

Este utilă? Merită investiţia? (Care nu este una de neglijat). Depinde de cât de mult vrei să scapi de transportul în comun şi distanţa dintre locul de muncă şi birou. Nu-ţi cumperi o trotinetă electrică pentru că vrei să faci sport, mişcare, ci o cumperi pentru că vrei o metodă alternativă de a te deplasa.

Aşadar, dacă stai într-o arie de 5-6 km faţă de birou şi doreşti să scapi de maşină sau de autobuze, atunci o trotinetă electrică ar putea fi răspunsul; te poţi deplasa rapid, fără prea mult efort şi fără să mai stai în trafic. Iar vremea de la noi din ţară este destul de bună pentru a asigura numeroase zile pentru deplasare cu trotineta. Totuşi, dacă locuieşti mai departe faţă de birou, investiţia nu are sens, deoarece distanţa poate fi parcursă mai repede cu metroul sau autobuzul; în plus, la drumuri mai lungi, încărcătorul nu poate lipsi din bagaj, pentru că energia este insuficientă şi pentru drumul de întoarcere.

Viteza maximă: 20 km

Autonomie baterie: 20 km (mai putin de 20 km in teste)

Capacitate baterie: 4400 mAh

Greutate: 12 kg

Greutate suportată: 100 kg

Dimensiune roţi: 8 inchi

Timp de încarcare baterie: 2 ore (2 ore şi 30 de min in test)

Preţ recomandat: 3199 lei

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.