Francois Bornibus, noul preşedinte EMEA al Lenovo

Autor: Florin Casota Postat la 15 martie 2017 97 afişări

Lenovo anunţă promovarea lui Francois Bornibus în funcţia de Preşedinte EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) începând cu data de 1 aprilie 2017. Bornibus, în prezent Vice-preşedinte şi Chief Operating Officer Lenovo EMEA, va comunica direct cu Luca Rossi care va continua să fie responsabil atât de pieţele EMEA cât şi America Latină.

Francois Bornibus, noul preşedinte EMEA al Lenovo

Din noua poziţie, Bornibus va continua să implementeze iniţiativele de strategie şi transformare pentru a consolida poziţia Lenovo în cadrul EMEA şi a îndeplini obiectivele celor trei divizii majore de business:

− Consolidarea poziţiei Lenovo de lider în producţia de PC-uri la nivel mondial pentru a atinge obiectivul companiei de a deveni lider de vânzări de PC-uri în EMEA, în paralel cu menţinerea obiectivul de creşterea cotei pe piaţa tabletelor, unde Lenovo se plasează pe locul trei în EMEA

− Consolidarea poziţiei Lenovo ca al treilea mare furnizorde servere din EMEA şi a poziţiei Lenovo Data Center Group dreptun concurent puternic pe piaţa enterprise prin oferirea de soluţii complete end-to-end, inclusiv spaţiu de stocare, server, reţelistică şi software, precum şi servicii complementare.

− Continuarea susţinerii obiectivului Motorola de a aduce întreg portofoliul în EMEA în toate categoriile de preţ, cu focus pe segmentele Mid şi Premium, precum şi intrarea în top treiproducători telefoane mobile la nivel global.

Înainte de a se alătura Lenovo, el a deţinut funcţii  şi în alte companii globale – Vice-preşedinte şi General Manager al Nokia Franţa şi BeNeLux, Preşedinte al Palm EMEA, Vice-preşedinte al HP Europa de Est şi Africa şi Vice-preşedinte al Compaq EMEA.

Francois este licenţiat în inginerie electronică la Ecole National Superieure d’Electronique et des Microtechniques şi deţine un MBA de la Institut d’Administration des Entreprises.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.