Dell lansează noul model de laptop Dell XPS 13 - FOTO

Autor: Florin Casota Postat la 04 ianuarie 2018 220 afişări

Lansat pentru prima dată în cadrul ediţiei Consumer Electronics Show din 2012, modelul XPS 13 a încununat moştenirea XPS. Anul acesta Dell a decis schimbarea la faţă a modelului.

Dell lansează noul model de laptop Dell XPS 13 - FOTO

Cea mai mare diferenţă este la nivel de culoare, noul model având o combinaţie de culori de alb şi auriu. Completând noua carcasă din aluminiu de culoare auriu-trandafiriu a modelului XPS 13, ţesătura albă din fibră de sticlă atrage ochiul prin eleganţă şi este mătăsoasă la atingere. În scop de durabilitate deasupra acestei ţesături cu textură moale se găseşte un strat de oxid de titaniu pentru un luciu perlat şi un strat de protecţie UV şi unul rezistent la pătare pentru prevenirea îngălbenirii sau pătării în timp. De fapt, orice pată de cerneală sau de altă natură ajunsă pe interiorul alb poate fi ştearsă cu uşurinţă.

Noul model are un ecran InfinityEdge, care se potriveşte cu acest laptop de 13 inci într-un cadru de 11 inci. Este cu 30% mai subţire (3,4 mm) şi mai uşor, începând de la doar 1,3 kg. Cu Windows 10 preinstalat şi dotat cu cea mai nouă generaţie, a opta, de procesoare Quad Core de la Intel, XPS 13 furnizează performanţe mobile superioare prin pornirea rapidă a SSD-urilor de până la 1TB. De asemenea, producătorul susţine o durată de viaţă a unei baterii la aproape 20 de ore pe rezoluţie FHD şi până la 11 ore pe rezoluţie UHD (Mobile Mark 14).

Dell susţine că a reuşit să crească performanţele de două ori faţă de modelul XPS 13, lansat în 2015.

Modelul din 2018 poate fi echipat cu un Intel i5, i7 ( a 8-a generaţie) şi vine echipat cu un display cu o rezoluţie de 1080p sau 4K, cu 4,8 sau 16 GB RAM şi variante de stocare începând de la 128 GB până la 1TB. 

Activat de voce, atingere sau recunoaştere facială, accesul la noul XPS 13 se face printr-o triadă de porţi biometrice. Vă puteţi conecta cu o privire sau o atingere cu camera în infraroşu şi cititor opţional de amprentă digitală de pe butonul de pornire pentru Windows Hello, sau puteţi vorbi cu dispozitivul din cealaltă parte a încăperii prin intermediul celor patru microfoane digitale integrate şi a capabilităţilor de recunoaştere vocală Microsoft Cortana.

Noul XPS 13 este disponibil de astăzi la nivel global pe Dell.com şi Microsoft.com, începând de la 999,99 USD. De asemenea, Dell oferă o ediţie pentru dezvoltatori bazată pe Ubuntu, cu Linux preîncărcat, începând de la 949,99 USD pe Dell.com în Statele Unite şi Europa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.