De ce preţul Bitcoin-ului s-ar putea prăbuşi foarte curând

Autor: Florin Casota Postat la 08 decembrie 2017 3907 afişări

Deţinătorii de de sume mari de bitcoin sunt cunoscuţi drept balene şi devin un motiv de îngrijorare pentru investitori.

De ce preţul Bitcoin-ului s-ar putea prăbuşi foarte curând

Balenele pot face ca preţul bitcoin-ului să se prăbuşească doar prin simpla vânzare a unei porţiuni din bani, scrie Bloomberg. Această perioadă este propice vânzării având în vedere cât de mult a crescut preţul unui bitcoin.

"În jur de 40% din bitcoin sunt probabil deţinuţi de 1000 de persoane. La preţul curent fiecare dintre ei s-ar putea să-şi vândă jumătate din sumă", spune Aaron Brown, fost director al firmei de cercetare de piaţă AQR Capital Management.

Mai mult, balenele s-ar putea organiza să vândă în acelaşi timp deoarece mulţi dintre ei se cunoscut de multă vreme şi pot lucra împreună să crească sau să scadă piaţa.

"Cred că sunt câteva sute şi cred ca se ştiu şi se pot suna unii pe alţii", spune şi Kyle Samani, managing partner la Multicoin Capital. Întrebat dacă persoanele cu sume mari de bitcoin pot acţiona în grup, Roger Ver, un investor în Bitcoin încă de la început, a spus că "este foarte probabil. Oamenii pot face ceea ce vor cu banii lor".

Alex Sunnaborg, co-fondator al fondului Tetras Capital, crede că 100 de oameni deţin 17,3% din totalul monedelor bitcoin, iar asta nu este diferit de alte monede virtuale precum etherum unde 100 de oameni ar deţine 40% din total.

Alţii sunt de părere că aceşti investitori nu ar vrea să vândă acum pentru că sunt încrezători în bitcoin şi în potenţialul monedei în viitor. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.