CES 2018: Samsung a lansat "The Wall", primul televizor modular MicroLED din lume, cu diagonala de 146 inci

Autor: Florin Casota Postat la 09 ianuarie 2018 326 afişări

Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat "The Wall" - primul televizor modular MicroLED din lume dedicat consumatorilor. Televizorul modular are un ecran de 146 inci (370cm) şi tehnologie MicroLED cu emisie automată şi a fost prezentat de Samsung la CES, în cadrul evenimentului First Look.

CES 2018: Samsung a lansat "The Wall", primul televizor modular MicroLED din lume, cu diagonala de 146 inci

Tehnologia MicroLED încorporată în “The Wall” elimină nevoia de filtre de culoare sau de iluminare suplimentară (backlight), dar permite ecranului să ofere consumatorilor experienţa vizuală bună. Samsung susţine că ecranul MicroLED excelează în ceea ce priveşte durabilitatea şi eficienţa, inclusiv eficienţa luminoasă, durata de viaţă a sursei de lumină şi consumul de energie stabilind standardul pentru tehnologia viitoarelor display-uri.

Dispunând de un design modular, fără ramă, "The Wall" permite utilizatorilor să îşi personalizeze dimensiunea şi forma televizorului pentru a se potrivi nevoilor lor. Ecranul se poate configura pentru a fi utilizat în diferite scopuri, putând transforma orice perete într-un hub de afişaj.

"La Samsung suntem dedicaţi să oferim consumatorilor experienţe inedite de vizionare. “The Wall”, primul televizor modular MicroLED pentru consumatori, este o adevărată inovaţie, poate fi programat să afişeze imaginea în mai multe mărimi diferite, oferă o luminozitate incredibilă, o gamă variată de culori, redă un volum de culoare de 100% şi tonuri profunde de negru. Suntem încântaţi de acest pas înainte pe care l-am făcut spre tehnologia viitorului în zona de display-uri şi de experienţa remarcabilă de vizionare pe care “The Wall” o oferă consumatorilor", a declarat Jonghee Han, Preşedintele Diviziei de Visual Display al Samsung Electronics.

Samsung a prezentat în cadrul evenimentului First Look şi primul televizor QLED care include Inteligenţă Artificială (AI) 8K şi care va fi lansat la nivel internaţional în a doua jumătate a anului 2018, începând cu Coreea şi SUA. Tehnologia AI creşte rezoluţia standard la 8K,utilizând un algoritm patentat de ajustare a rezoluţiei ecranului pe baza caracteristicilor fiecărei secvenţe, pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii imaginii şi pentru a transforma cu uşurinţă orice tip de conţinut, din orice sursă.

Noile funcţionalităţi includ îmbunătăţirea vizibilităţii detaliilor, reduc zgomotul şi ajustează automat volumul televizorului în funcţie de conţinutul vizionat, de exemplu volumul este dat mai tare dacă vizionezi un concert sau un eveniment sportiv. Iar funcţia edge restoration ajută la conturarea mai clară a obiectelor de pe ecran.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.