Adopţia serviciilor de broadband mobil ajută la creşterea economiei

Autor: Florin Casota Postat la 05 octombrie 2017 54 afişări

Studiul „Cât de importante sunt reţelele broadband mobil pentru dezvoltarea economică globală?” centralizează date din 135 de ţări şi arată că o creştere cu 10 procente a penetrării broadband-ului mobil la nivelul unei ţărise traduce printr-o creştere de 0,6 până la 2,8% a PIB-ului. Acest lucru a reprezentat aproximativ 500-2000 de miliarde de dolari la nivel global, în 2016.

Adopţia serviciilor de broadband mobil ajută la creşterea economiei

Studii  anterioare au putut estima doar efectul broadband-ului fix asupra creşterii economice, însă actualul raport confirmă că introducerea broadband-ului mobil are un impact pozitiv imediat asupra economiei ţării, precum şi efecte secundare pe termen lung, pe măsură ce broadband-ul mobil se extinde în tot mai multe ţări.

„În ultimii 10-15 ani, multe ţări în curs de dezvoltare au folosit broadband mobil pentru a face un salt extraordinar în dezvoltarea lor economică”, a spus Herald Edquist, Master Researcher in Macroeconomics la Ericsson Research şi unul dintre autorii raportului. „Dacă aceste ţări, şi nu numai, vor continua să investească în broadband mobil, ele vor avea ocazia să se bucure de o productivitate a muncii tot mai bune,  dar şi de noi oportunităţi economice care nu ar fi posibile fără broadband mobil.”

Raportul Ericsson Mobillity Report din iunie 2017 arată că, la final de 2016, aproximativ 3,2 miliarde de abonaţi din cei 7,4 miliarde de la nivel global aveau acces la Internet prin intermediul serviciilor de broadband mobil. Mai mult decât atât, se preconizează că, până în 2022, alţi 2,6 miliarde de abonaţi vor avea acces la Internet prin broadband mobil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.