Editorialul Business Magazin de la lansare: Cât valorează România?

Postat la 07 aprilie 2014 87 afişări

În toamna anului 2004 numerele mari şi costurile începeau să işte şi altfel de fiori decât cei reci - era creştere economică, firmele se mişcau bine, apăreau din ce în ce mai des poveşti de succes.

Editorialul Business Magazin de la lansare: Cât valorează România?

Iar Business Magazin îşi începe povestea cu cel mai mare număr care era disponibil atunci pe piaţă. Şi cu o curiozitate pe care nici măcar autorităţile n-au avut-o: care este valoarea domeniului public al statului, compilat pe 11.734 de pagini, ce se află acolo şi la ce valoare. Valoarea nu mai are prea mare importanţă, e doar statistică - 686.195.000.000.000 de lei vechi, adică in jur de 20 de miliarde de dolari. Dar a fost un exerciţiu jurnalistic inedit, măcar pentru faptul că am aflat că statul e destul de neglijent cu proprietăţile sale: îşi evalua picturile de Claude Monet cu 300.000 lei vechi, cabina portarului din strada Pangratti a Televiziunii naţionale era, pe inventar, de trei ori mai valoroasă decât turnul, iar peştera Scărişoara, Cheile Bicazului şi masivul Piatra Craiului erau preţuite la câte un leu fiecare.

Click aici pentru a citi materialul intreg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business magazin,
revista,
romania
/bm-10-ani/editorialul-business-magazin-de-la-lansare-cat-valoreaza-romania-12483573
12483573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.