Business Magazin lansează Biblioteca de Afaceri

Postat la 01 aprilie 2014 52 afişări

Business Magazin lansează, în martie 2007, în premieră pe piaţa media din România, o nouă secţiune care cuprinde rezumate ale unora dintre cele mai bune cărţi de management ale momentului, publicate de edituri din SUA şi Marea Britanie.

Proiectul a inclus 12 astfel de cărti şi a cuprins toate numerele revistei din perioada martie-mai 2007. Elaborate sub forma unor recenzii extinse, rezumatele au avut 12 pagini şi au sintetizat ideile principale ale lucrărilor cu influenţă în mediul de business anglosaxon şi care au avut şi aplicabilitate practică. Rezumatele au avut copertă proprie şi au fost inserate în mijlocul revistei.

Prima ediţie a cuprins un rezumat al cărţii "The Well-Timed Strategy: Managing the Business Cycle for Competitive Advantage", de Peter Navarro, profesor de administrare a afacerilor la University of California, Irvine, colaborator al unor posturi TV precum CNN, CNBC, NPR. De asemenea, Navarro scrie articole pentru publicaţii prestigioase ca The New York Times, The Wall Street Journal sau Harvard Business Review.

În această carte, Peter Navarro explica motivele pentru care ciclul economic este un factor mai important decât se crede în general şi arată cum pot fi folosite în mod avantajos variaţiile acestuia. Autorul descrie o serie de strategii pentru gestionarea fluc­tuaţiilor economice, a creşterii preţului petrolului, a crizelor monetare, a războaielor comerciale şi a altor fenomene macroeconomice negative. Pentru fiecare dintre acestea oferă soluţii de management bazate pe analize ce au în vedere producţia, stocurile, reţelele de aprovizionare, strategiile de marketing, stabi­lirea preţurilor, preluările şi investiţiile pe termen lung ce caracterizează diver­se companii, precum şi acti­vităţile eco­nomice la nivel mondial.

Scopul lui este să transforme extrem de complexa temă a ciclului economic într-o noţiune clară şi usor de manevrat. Autorul concluzionează: pentru a veni în întâmpinarea fluctuaţiilor ciclului economic trebuie să se ţină cont de principalii indicatori economici, de modelele de previziune, iar evenimentele cu implicaţii majore în economie trebuie monitorizate zilnic.

Proiectul Biblioteca de Afaceri s-a bucurat de aprecierea cititorilor noştri şi a fost continuat în octombrie 2007, cu înca 12 rezumate, primul fiind un rezumat al cărţii "Străluciţi, domnilor directori!", de Vince Thompson.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business magazin,
rezumate,
carti,
management
/bm-10-ani/business-magazin-lanseaza-biblioteca-de-afaceri-12516289
12516289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.