Ultima tendinţă vintage: nestemate cu flori de lux (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 noiembrie 2014 221 afişări

Florile sunt o sursă foarte bună de inspiraţie nu numai pentru pictori, ci şi pentru bijutieri, care încearcă să le reproducă din metale şi pietre preţioase.

Cele mai populare flori printre aceştia din urmă sunt, după cum afirmă Financial Times, orhideele, imortalizate de George Paulding Farnham de la casa Tiffany, care a câştigat şi o medalie pentru creaţiile sale la Expoziţia Mondială de la Paris din 1899 sau de casa Cartier în diverse colecţii, lăcrămioarele, transpuse în bijuterii de Victoire de Castellane de la Dior ori de compania Verdura, macii sau crinii.

Macii preţioşi au fost realizaţi de-a lungul timpului de Rene Lalique, James de Givenchy, Chopard sau Van Cleef & Arpels, iar crinii de către casa Mellerio dits Meller pentru capete încoronate ca regina Maria Antoaneta sau împărăteasa Iosefina, iar mai nou de către creatoare precum Cindy Chao sau Lydia Courteille.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ultima-tendinta-vintage-nestemate-cu-flori-de-lux-galerie-foto-13625528
13625528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.