Rânjiţi, vă rog! Animale rare surprinse cu camera ascunsă (GALERIE FOTO)

Postat la 18 decembrie 2011 138 afişări

Bună pentru a surprinde momente comice, camera ascunsă se dovedeşte un aliat util oamenilor de ştiinţă care caută să determine componenţa faunei din locuri greu accesibile omului.

Astfel de camere instalate au reuşit să înregistreze, de pildă, în partea din Afganistan a lanţului muntos Hindukuş un animal considerat dispărut de prin părţile locului, leopardul persan (Panthera pardus saxicolor). Leopardul a fost surprins dezvelindu-şi colţii într-un rânjet ameninţător la adresa camerei, iar imaginile dovedesc faptul că membrii speciei sale dispun de suficientă hrană pentru a continua să trăiască acolo, lucru îmbucurător pentru autorităţi, care se temeau de impactul conflictelor armate asupra faunei ţării.

S-au mai înregistrat, tot graţie camerelor ascunse instalate în zone muntoase greu accesibile din America de Sud sau Africa, şi vulpi, lupi, râşi, tapiri sau furnicari, scrie OurAmazingPlanet - dar, din păcate, şi braconieri veniţi să vâneze animalele respective.

Animale rare surprinse cu camera ascunsă (GALERIE FOTO)

Foto: Discovery, Livescience.com

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ranjiti-va-rog-animale-rare-surprinse-cu-camera-ascunsa-galerie-foto-9072213
9072213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.