Vremea colecţionarilor discreţi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 octombrie 2017 120 afişări

Vremea colecţionarilor discreţi

După o generaţie de miliardari chinezi care au atras atenţia publicului de pe glob cu sumele exorbitante cheltuite pe opere de artă, apare o nouă generaţie de colecţionari, mai discreţi, scrie CNN.

Aceşti noi colecţionari sunt, de regulă, tineri chinezi educaţi în străinătate, care preferă să caute singuri piese pentru colecţiile lor participând la evenimente dedicate artei ori vizitând expoziţii şi galerii, cum ar fi Michael Xufu Huang, cofondator al unui muzeu de artă contemporană la Beijing, M Woods, ori Adrian Cheng din Hong Kong, fondator al K11 Art Foundation.

Alţi colecţionari tineri şi discreţi preferă să se bazeze, totuşi, pe specialiştii caselor de licitaţii în alegerea operelor de artă, optând însă pentru serviciile de vânzări private ca să nu atragă atenţia mass-media, unde să fie criticaţi pentru cheltuielile lor, în timp ce o a treia categorie preferă să caute informaţii pe internet pe baza cărora să aleagă lucrările pe care le vor cumpăra.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.