Un refugiu în sălbăticie poate fi exact ce trebuie pentru a scăpa de stresul cotidian, iar mai multe companii au mizat exact pe această nevoie pentru a deschide un business inedit

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 mai 2023 106 afişări

Un refugiu în sălbăticie poate fi exact ce trebuie pentru a scăpa de stresul cotidian, iar mai multe companii au mizat exact pe această nevoie pentru a deschide un business inedit

Un refugiu în sălbăticie poate fi exact ce trebuie pentru a scăpa de stresul cotidian. Pentru unii există soluţia casei de vacanţă sau mersul cu cortul într-un asemenea loc, pentru alţii cea a închiriatului unui petic de sălbăticie dotat cu spaţiu de cazare.

Există deja o serie de companii care au mizat pe dorinţa oamenilor de a se rupe de realitatea cotidiană şi au investit în mici căsuţe pe care le-au amplasat în locuri izolate din zone de pădure sau rurale, unde nu ajung semnalul la mobil şi nici internetul. Căsuţele nu sunt însă lipsite de confort, cei care se cazează în ele având, de exemplu, la dispoziţie frigider, dar şi articole de decor retro, gen casetofoane sau căni de email, scrie Financial Times.

Printre companiile din acest domeniu se numără Unyoked din Australia, Raus din Germania, Unplugged din Marea Britanie, Getaway din Statele Unite sau ÖÖD Hötels din Estonia, care primesc finanţare de la investitori pentru a se dezvolta. Modelul de afaceri presupune parteneriate cu proprietari de terenuri în zonele vizate, acestora punându-li-se la dispoziţie căsuţe gata construite. Companiile gestionează rezervările şi promovarea şi primesc o parte din venituri pentru serviciile lor, iar partenerii se ocupă de primitul turiştilor şi curăţenie. Alte companii oferă posibilitatea cumpărării căsuţelor, caz în care proprietarii plătesc o sumă mai mică din veniturile aduse de acestea către firmele partenere.

Căsuţele sunt simple ca aspect, gândite să se potrivească în peisaj sau chiar să se piardă în el, cum sunt cele cu pereţi oglindă de la ÖÖD Hötels, ele fiind deja instalate, pe lângă Australia, şi în diverse ţări din Europa sau America. Interesul publicului este suficient de mare încât să atragă atenţia şi unor companii hoteliere care-şi amenajează propriile parcuri de căsuţe izolate, ce-i drept ceva mai luxoase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchiriere,
cazare,
proprietari,
stres

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.