Un proiect început de o bunică s-a transformat într-o colecţie de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 24 decembrie 2017 80 afişări

Un proiect început de o bunică iubitoare pentru nepoţica cea mare s-a transformat într-o adevărată colecţie de artă, după ce un prieten de familie şi-a oferit ajutorul. Bunica, Lucy Bassett Andrews, urmaşă a întemeietorului oraşului Bassett, din statul american Virginia, şi al companiei producătoare de mobilă cu acelaşi nume, se apucase acum mai bine de douăzeci de ani să confecţioneze căsuţe de păpuşi pentru nepoata sa, când un prieten de familie, artistul Cy Twombly, s-a oferit să o ajute creând mici opere de artă cu care să decoreze încăperile căsuţelor, scrie New York Times.

Un proiect început de o bunică s-a transformat într-o colecţie de artă

Pentru a duce la bun sfârşit proiectul, Twombly a cooptat cincisprezece colegi de breaslă, printre care Julian Schnabel, Ross Bleckner sau Peter Halley, care au realizat peste 50 de tablouri şi sculpturi miniaturale pentru trei căsuţe de păpuşi. Ceea ce a început ca o distracţie a ajuns între timp o mărturie a stării lumii artei la începutul anilor '90, motiv pentru care căsuţele fac acum obiectul unei expoziţii dedicate, Miss Lucy’s 3 Day Dollhouse Party (titlul vine de la ideea lui Cy Twombly ca artiştii invitaţi să colaboreze să participe la o petrecere de creaţie de trei zile), recent vernisată la Norton Museum of Art din West Palm Beach în Florida.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.