Purcei cu flori şi norişori

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 martie 2018 59 afişări

Unele bijuterii sunt atât de apreciate încât devin moştenire de familie, transmise din generaţie în generaţie până când ajung să fie uitate sau transformate pentru că s-au demodat şi înlocuite cu altele noi, realizate de designeri moderni.

Purcei cu flori şi norişori

În rândul acestora se numără, conform Wall Street Journal, câteva creatoare de bijuterii spectaculoase care ar merita un loc în rândul bijuteriilor de familie.

Creatoarea de origine canadiană Kirsty Stone se remarcă prin inelele sale de aur cu porci zburători, motiv ales fiindcă aceasta nu consideră că expresia ”Când o zbura porcul“ semnifică un lucru imposibil, ci puterea de a trece peste obstacole.

Fiecare purcel zburător sub formă de inel este lucrat manual, poate fi cumpărat pentru suma de circa 1.000 de dolari şi poate fi completat cu un porc zburător sub formă de pandantiv ori cu alte animale, ca lei sau inorogi, la preţuri ceva mai mari. O altă creatoare este americanca Brent Neale, ale cărei piese par gândite să fascineze pe reţele de socializare online ca Instagram, dar care despre care se spune că nu dezamăgesc nici în realitate.

Neale, care se mândreşte cu faptul că nu are în garderobă nicio rochie neagră, preferă obiectele colorate, preferinţă care se regăseşte şi în bijuteriile create. Printre cele mai apreciate lucrări ale sale se numără nişte cercei în formă de flori turcoaz, despre care susţine că se pot purta la orice şi pot fi combinaţi cu un inel cu floare de acelaşi fel şi albinuţă, piese cu curcubeie de pietre preţioase, cercei cu gărgăriţe pe fire de iarbă ori inorogi.

Designerului Shannon Nataf îi plac norişorii şi lucrurile întoarse pe dos, motiv pentru care printre piesele realizate se numără un inel în care pietrele preţioase sunt montate la interior, venind în contact cu pielea purtătoarei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.