Noua viaţă a târgurilor de artă: mobila ia locul tablourilor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 martie 2014 89 afişări

Considerat o destinaţie pentru cei care caută lucrări ale vechilor maeştri sau antichităţi vrednice de expus în muzee cu pretenţii, Târgul de Artă de la Maastricht din Olanda se deschide din ce în ce mai mult şi spre alte tipuri de exponate, scrie New York Times.

Noua viaţă a târgurilor de artă: mobila ia locul tablourilor

Târgul, cunoscut sub denumirea prescurtată de Tefaf, oferă de câţiva ani spaţiu şi expozanţilor care prezintă piese de mobilier ori piese de design. Anul acesta, zece dintre participanţi s-au axat pe design. Această nouă tendinţă se datorează faptului că, după cum afirmă expozanţii, oamenii încep să-şi dea seama că nu numai o pictură sau o sculptură este o operă de artă, ci termenul poate fi foarte bine aplicat şi unei piese de mobilier sau unui obiect de design.

Ca atare, printre expozanţii de la Tefaf s-au numărat galerii specializate în piese vechi de mobilier niciodată revopsite, retapisate sau restaurate în vreun fel, pe care colecţionarii le cumpără şi pentru sute de mii de euro. Ori galerii specializate în design, cum ar fi design suedez din anii '20-'60 ai secolul trecut şi modernism american din anii '40-'50.

Piesele de decoraţiuni interioare din secolul al XX-lea, susţin experţii, reprezintă o piaţă puţin afectată de criza economică, iar creşterea numărului de galerii axate pe design participante la Tefaf arată că gusturile cumpărătorilor de artă sunt în schimbare.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/noua-viata-a-targurilor-de-arta-mobila-ia-locul-tablourilor-12362355
12362355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.