Librarul personal

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 08 aprilie 2018 36 afişări

O bibliotecă ţi-o poţi alcătui adunând cu grijă cărţile preferate ori, dacă nu ai timp de aşa ceva, apelând la un librar care să se ocupe de problemă, ceea ce a dus la apariţia serviciilor de alcătuire de biblioteci la comandă.

Clienţii de asemenea biblioteci au gusturi din cele mai diverse, scrie Financial Times, iar printre cererile primite de librari se numără colecţii despre vânătoarea de vulpi, cărţi despre romane americane, cărţi care să-i ajute pe diplomaţi să înţeleagă Marea Britanie (comandate de ambasada unei ţări arabe), lucrări despre canibalism ori cărţi despre antreprenoriat şi gândirea creativă (solicitate de o firmă de consultanţă IT pentru sediul său).

Unii dintre cei care apelează la librari pentru alcătuirea unei colecţii de cărţi îşi consideră biblioteca un loc de refugiu, alţii vor să se laude cu cărţile lor, pe care le expun ca opere de artă, cum ar fi un colecţionar care şi-a cumpărat 300 de volume cu imagini pictate pe marginile paginilor care se văd numai atunci când acestea sunt ţinute într-o anumită poziţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.