Cum se conservă cu bani puţini un parc naţional

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 mai 2013 98 afişări

Atunci când nu poţi găsi suficienţi oameni pe care să-i angajezi, poţi apela la voluntari atraşi cu un concediu activ în cursul căruia să-i pui la treabă.

Cum se conservă cu bani puţini un parc naţional

Aceasta este soluţia adoptată de unele parcuri naţionale din SUA, care trimit echipe de voluntari, însoţiţi de experţi, pentru stârpirea plantelor invazive, scrie San Francisco Chronicle. Sarcinile voluntarilor sunt, spre exemplu, smulgerea cenuşarilor (oţetari falşi) sau a usturoiţei ori curăţatul apelor de plante acvatice ca hydrilla verticillata.

Stârpirea invadatorilor din Statele Unite, pentru a permite plantelor autohtone să crească nestingherite, este organizată de către anumite organizaţii ecologiste, care se bucură de succes, deoarece, spun şefii lor, starea actuală a economiei le permite oamenilor să aibă mai mult timp liber şi, în plus, multă lume nu mai e dispusă să cheltuiască bani pe vacanţe scumpe.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-se-conserva-cu-bani-putini-un-parc-national-10886254
10886254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.