Cum să mâni vacile de pe smartphone

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 aprilie 2018 97 afişări

Cele peste un miliard de vite din lume, precum şi caprele sau oile, mânate de oameni cu ajutorul câinilor sau chiar şi al elicopterelor, reprezintă o ţintă numai bună pentru companiile hi-tech.

Cum să mâni vacile de pe smartphone

Au apărut, prin urmare, scrie Wall Street Journal, firme care propun dotarea vacilor cu zgărzi inteligente, care să permită determinarea poziţiei acestora şi îmboldirea lor în direcţia dorită prin semnale audio şi şocuri electrice uşoare.

Fermierul client nu ar mai trebui astfel să deplaseze în teren oameni, câini, cai ori vehicule, ci doar să comande zgărzile prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil.  Printre companiile care-şi propun să schimbe modul de mânare a vitelor se numără Vence (California), Halter (Noua Zeelandă), Nofence (Norvegia) ori Agersens (Australia).

Agersens, spre exemplu, comercializează zgărzi pentru vaci la preţul de 155 de dolari americani, investiţie pe care spune că fermierii o pot recupera în doi ani. Vitele dotate cu asemenea gadgeturi inteligente, susţine firma, învaţă să se lase mânate de ele după o zi sau două.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.