Cum să faci bani din decorarea mesei

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 noiembrie 2020 60 afişări

Uneori izolarea le dă apă la moară celor cărora le place să-şi manifeste talentul artistic în diverse feluri, unii dintre ei având mai mult timp disponibil pentru aşa ceva, iar alţii alegând un nou hobby: decoratul mesei. Numit „tablescaping” (aproximativ „peisagistica mesei”), hobbyul a crescut în popularitate de când cu restricţiile din acest an, ţinând seama de numărul de postări de pe reţele de socializare online ale celor care se laudă cu „operele” lor.

Aranjatul artistic al mesei poate dura câteva minute sau chiar câteva ore, scrie The Guardian, în funcţie de talentul şi răbdarea celui care o face, spre bucuria comercianţilor de şerveţele şi feţe de masă care şi-au văzut vânzările crescând într-o vreme în care n-ar avea de ce să fie optimişti. Decoratorii de mese pornesc la treabă fie cu obiecte confecţionate de ei, completate eventual cu şerveţele şi feţe de masă achiziţionate de la magazin, „peisajul” conformându-se, de regulă, unei teme, cum ar fi o anumită sărbătoare, ori apelează la designeri specializaţi care le furnizează cele necesare în funcţie de dorinţe.

Interesul pentru aranjatul cât mai frumos al mesei a pornit în urmă cu câţiva ani ca o reacţie la mesele luate pe fugă sau în faţa televizorului şi ca o dorinţă de a le arăta celorlalţi ce frumos se pricepe cineva să pregătească o masă. Printre cei responsabili de răspândirea acestui hobby se numără şi unii designeri de evenimente care postează sugestii pe conturile lor de pe reţelele de socializare online, ca să-şi facă publicitate şi să mai câştige clienţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.