Ce-i de făcut cu fostele iubiri (FOTO)

Autor: Daniela Stoican Postat la 03 septembrie 2011 42 afişări

Când se încheie o relaţie sentimentală, obiectele ce amintesc de iubirea pierdută - de la ursuleţi de pluş până la scrisori de dragoste – ajung de multe ori la coşul de gunoi, sau chiar pe foc. Unii dintre posesorii lor au ales să le expună însă în văzul lumii, spre a-şi exorciza probabil fostele relaţii ce nu le dau pace.

Conceptul de Muzeu al Relaţiilor Eşuate s-a născut cu opt ani în urmă în Croaţia, când producătoarea de filme Olinka Vistica şi designerul Drazen Grubisic s-au despărţit după patru ani de convieţuire. Cei doi au refuzat să-şi trateze despărţirea ca pe o boală şi au căutat să se bucure de timpul petrecut împreună, colecţionând amintirile altora. La început şi-au rugat prietenii să le doneze propriile suveniruri cu încărcătură afectivă, ajungând ca în scurt timp să adune o colecţie impresionantă.

Expoziţia îşi are sediul permanent în Zagreb, dar în prezent, în varianta itinerantă, a ajuns la Londra, unde va rămâne deschisă până la 4 septembrie.

Printre obiectele donate de posesorii inimilor frânte şi expuse la Londra, se numără o proteză de picior, o pereche de cătuşe, o colecţie de romane de Proust cu nisipul dintre pagini cu tot sau o colecţie de şapte sutiene, notează Daily Mail. Descrierea ce însoţeşte proteza de picior spune că "a ţinut mai mult decât dragostea" şi că obiectul e făcut dintr-un material mai rezistent decât ţesutul relaţiei. Se mai pot găsi aici cheile apartamentului unui fost iubit, "care nu mai au nicio încărcătură sentimentală pentru mine, după ce fostul meu iubit s-a dovedit un ticălos calculat", după cum arată ex-partenera respectivului.

În majoritatea cazurilor, eroii poveştilor de dragoste rămân anonimi. În dreptul fiecărui obiect sunt trecute locul, durata relaţiei şi datele între care a avut loc. Lângă conserva etichetată "Elixirul dragostei" scrie scurt: "Nu funcţionează". Descrierea ataşată de o ex-iubită dezamăgită unei perechi de bikini comestibili este "Şi el era la fel de meschin precum cadourile sale".

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-i-de-facut-cu-fostele-iubiri-foto-8692217
8692217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.