Când nu poţi ajunge la pădure, vine pădurea la tine

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 iulie 2021 89 afişări

Când nu poţi ajunge la pădure, vine pădurea la tine

Când nu poţi ajunge la pădure pentru o aşa-numită baie de natură, vine pădurea la tine.

Deşi copacii rămân la locul lor, efectul băilor de natură se poate recrea acasă cu ajutorul unei aplicaţii denumite HomeForest care foloseşte dispozitivele inteligente din locuinţă. La proiectul HomeForest au colaborat firma de arhitectură Haptic, studioul de creaţie Squint/Opera, designerul de sunet Coda to Coda, designerul Yaoyao Meng şi poetul cunoscut sub numele de LionHeart, scrie Dezeen.

Conceptul la care au lucrat aceştia necesită o «trusă digitală», care utilizează dispozitivele mobile şi cele casnice conectate pentru a afla informaţii despre locuinţă şi obiceiurile zilnice ale locatarilor. Atunci când utilizatorul stă, de exemplu în sufragerie, HomeForest comandă eliberarea în aer a unui miros de pin şi muşchi, dispune redarea de cântec de păsărele şi proiectarea de copaci pe pereţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TEHNOLOGIE,
designer,
locuinta,
natura,
copaci,
padure

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.