Bijuteriile desperecheate, noua modă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 decembrie 2017 151 afişări

O ţinută îngrijită presupunea până nu demult o asortare a culorilor sau a accesoriilor, regulă pe care diverşi creatori de modă sau accesorii încearcă să convingă lumea s-o încalce, propunând combinaţii de imprimeuri sau culori care contrastează şi, mai nou, bijuterii desperecheate, scrie New York Times.

Bijuteriile desperecheate, noua modă

O asemenea tendinţă nu poate fi decât o veste bună pentru cele care şi-au pierdut un cercel şi care acum nu mai trebuie să renunţe la cel rămas, deoarece popularitatea bijuteriilor asimetrice este în creştere, mai ales la categoria cercei. Aceştia se vând acum şi în perechi care nu se potrivesc din punctul de vedere al formei, mărimii ori materialelor folosite ori la bucată, astfel încât să poată fi combinaţi după cum doreşte persoana care le poartă.

Designerii de bijuterii asimetrice afirmă că motivele pentru care această tendinţă prinde la public sunt posibilitatea de exprimare a individualităţii ori aerul mai tineresc pe care îl conferă purtatul de cercei desperecheaţi. Aşa au apărut colecţii cum este cea inspirată de Parisul anilor ’20 semnată de Valerie Messika, fondatoare şi directoare a casei omonime, care cuprinde cercei asimetrici, dintre care unul mai mare care cuprinde urechea şi unul mai mic, combinaţia fiind special gândită ca să păstreze o notă discretă.

Brandul australian Alinka se remarcă prin cercei cu aer rebel care pot fi cumpăraţi la bucată sau în perechi, variind de la unii simpli la cei care dau impresia că de fapt sunt mai mulţi cercei într-unul singur care pot fi detaşaţi la nevoie.

Şi Dior a lansat cercei asimetrici, cum ar fi Plaisir Champêtre Saphir, în care punctul comun îl reprezintă doar safirele, modelul şi restul de pietre preţioase ale fiecărui cercel diferind.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.