Viitorii miliardari ai lumii

Postat la 06 octombrie 2008 23 afişări

1. Tiger Woods

Avere: 750 de milioane de dolari

Daca va reusi, Tiger Woods (32) va fi primul miliardar care sia facut averea din sport. Jucatorul de golf este un produs usor marketabil, iar cele 750 de milioane de dolari pe care lea castigat pana acum din contracte publicitare, semnate cu nume mari ca Nike sau Accenture, promit sa il inscrie pe lista miliardarilor pana in 2011. Golferul a petrecut ceva timp pe tusa anul acesta din cauza unei accidentari, insa se pare ca va reveni in plina forma... fizica si financiara.

2. Kenji Kasahara

Avere: 740 de milioane de dolari

Daca esti japonez si esti online, cel mai probabil ai si un cont pe Mixi, numarul 1 in materie de portaluri si retele sociale din Tara Soarelui Rasare. Acesta este si motivul pentru care Kenji Kasahara (32) are in cont o avere de 740 de milioane de dolari. Printre planurile susceptibile sa il aduca pe Kasahara in liga miliardarilor se numara extinderea companiei de networking in China. Ce nau reusit sa faca cei 130 de milioane de locuitori ai Japoniei, cu siguranta vor reusi cei peste 1,3 miliarde de chinezi, cat ai spune miliard.

3. Michael Si Xochi Birch

Avere: 600 de milioane de dolari

Cand Michael Birch (38) a cunoscuto pe Xochi (36), nu a intalnito doar pe viitoarea sa sotie, ci si pe partenerul de business alaturi de care avea sa intre in urmatoarea generatie de miliardari. Cei doi au inceput sa construiasca siteuri web, iar lozul castigator lau tras in 2005, cand au lansat Bebo. Michael si Xochi au fost primii doi membri ai retelei sociale care are acum 20 de milioane de membri. Au atras si atentia gigantilor media, iar AOL a pus 850 mil. $ pentru a cumpara Bebo. Cele 600 mil. $, iau pus direct pe lista miliardarilor in devenire.

4. Nishita Shah

Avere: 375 de milioane de dolari

Nishita Shah are doar 28 de ani, dar este printre cei mai bogati locuitori ai Thailandei. Absolventa Universitatii din Boston detine o participatie semnificativa in Preciouss Shipping, imperiul din domeniul transportului maritim condus de tatal sau, Kirit. Mai mult, cand stralucitoarea mostenitoare nu analizeaza rapoarte financiare, e ocupata cu lansarea propriei sale linii vestimentare.

5. Elon Musk

Avere: 170 de milioane de dolari

Elon Musk (37) a incasat 22 de milioane de dolari la 27 de ani, dupa ce a vandut dotcomul Zip2. Din banii respectivi a cofondat PayPal, procesorul de plati online. Acesta a fost vandut catre eBay, iar Musk a fost rasplatit cu actiuni in valoare de 170 de milioane de dolari. Departe de a se multumi cu atat, Musk isi imparte acum timpul intre noi proiecte ambitioase de business: operatorul de zboruri spatiale la preturi accesibile SpaceX, un producator de masini sport electrice si o companie specializata in designul si instalarea panourilor solare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Viitorii,
miliardari,
ai,
lumii
/arta-si-societate/lifestyle/viitorii-miliardari-ai-lumii-4074363
4074363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.