Vedetă vreau să devin designer

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 iunie 2017 75 afişări

Atunci când nu sunt ocupate cu domeniul care le-a făcut cunoscute, celebrităţile îşi încearcă mâna la design, scrie The New York Times.

Vedetă vreau să devin designer

Creatori de modă, precum Raf Simons ori cei doi care semnează Badgley Mischka, au lansat fie o colecţie de material pentru tapisat mobila şi pernuţe pentru Kvadrat, fie o colecţie de mobilier la Săptămâna Modei de la New York din februarie. Nu s-au lăsat mai prejos nici alte celebrităţi, cum ar fi Terry Crews, fost jucător profesionist de fotbal american, devenit între timp actor cu roluri în serialul ”Brooklyn Nine-Nine“ ori în seria de filme ”Eroi de sacrificiu“ (”Expendables“), care mai nou şi-a descoperit pasiunea pentru designul de mobilier, realizând pentru casa Bernhardt Design o colecţie ale cărei piese sunt inspirate de Egiptul antic.

Pe lista de celebrităţi-designeri se înscriu şi Ellen DeGeneres, cu o gamă de piese de mobilier pentru Thomasville şi o colecţie de covoare şi perne pentru Loloi, Brad Pitt, care deja lucrează la o a doua colecţie de mobilă pentru Pollaro, după ce a lansat-o pe prima în 2012, sau Lenny Kravitz, care a creat clanţe de uşi şi mânere pentru dulapuri pentru Rocky Mountain Hardware şi o colecţie de mobilier pentru CB2. Cei care n-au apucat încă să se afirme ca designeri de mobilă şi decoraţiuni, precum rapperul Kanye West, şi-au exprimat dorinţa de a-şi pune imaginaţia la lucru, acesta afirmând că i-ar plăcea o colaborare cu Ikea.

Tendinţa nu este chiar atât de surprinzătoare, susţine decanul Parsons School of Design din New York, Joel Towers, deoarece graniţele dintre domenii nu mai sunt la fel de clare, astfel încât lumea nu se mai aşteaptă ca persoanele creative să rămână cantonate în aria lor de specializare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.