Ceasuri şi bijuterii de primăvară pentru cadouri cu stil

Autor: Ioana Matei Postat la 06 martie 2015 551 afişări

Reinterpretarea unor colecţii cu istorie, materialele inedite şi culoarea reprezintă principalele coordonate ale pieselor prezentate în această ediţie, în care stilul contează poate mai mult ca niciodată.

Tributul Mării Mediterane

În 1943, familia de orologeri italieni Panerai a creat un cronograf dedicat ofiţerilor din Regina Marina (Marina Regală Italiană) pe care l-a numit ”Mare Nostrum„. Piesa a fost creată ca tribut adus Mării Mediterane - Mare Nos-trum (Marea Noastră - n.r.) – acesta fiind locul în care Marina Regală Italiană a înregistrat mai multe victorii în cadrul celui de Al Doilea Război Mondial. După o reinventare a ediţiei iniţiale în 2010, Panerai Officine a lansat anul acesta o ediţie specială în 300 de piese. Titanul este dominanta acestui ceas: atât carcasa, cât şi bezelul şi capacul sunt din titan şlefuit. Designul este întregit de cadranul maro prevăzut cu două contoare şi cu cifre arabe şi de o curea din piele maro. Ceasul are un mecanism manual şi este rezistent la apă până la o presiune de trei bari (o adâncime 
de 30 de metri).

Simplu şi sofisticat

Creată în 1987, colecţia Linea a mărcii elveţiene Baume et Mercier s-a poziţionat ca o colecţie de ceasuri-bijuterie consacrată prin abilitatea de a îmbina designul minimalist cu cel sofisticat, iar pe cel simplu cu cel com-plex datorită brăţărilor interschimbabile. De la lansare, colecţia Linea a fost interpretată într-o varietate de modele bazate pe combinaţii inedite. Curelele colorate sunt senzaţia ediţiei lansate anul acesta: cele patru noi ceasuri cu carcase ce au un diametru de 27 mm sunt echipate cu benzi colorate din piele de crocodil, iar fiecare dintre acestea este prevăzută cu o 
brăţară suplimentară din oţel.

Reinterpretare preţioasă

Brandul orologer elveţian Piaget a lansat în 1998 colecţia de ceasuri ultrasubţiri Altiplano, inspirată de un model vintage din 1957 şi reunind puritate, clasicism şi eleganţă. Anul acesta, Piaget a adus o reinterpretare din aur roz a colecţiei, în care mecanismul tradiţional se îmbină cu ideea contemporană a colecţiei Antiplano. Elegante şi urbane, noile ceasuri Altiplano sunt disponibile în carcase cu diametrul de 34 sau 38 de milimetri şi sunt destinate atât femeilor, cât şi bărbaţilor. În afară de opţiunea celor două mărimi, piesele Altiplano din aur roz sunt prevăzute cu un bezel cu briliante sau cu unul mai subţire, lucios.

Armonie şi precizie

Modelul Harmony Tourbillon Chronograph al Vacheron Constantin s-a lansat anul acesta într-o serie extrem de exclusivistă, de 26 de ceasuri numerotate individual, care a fost creată pentru celebrarea a 260 de ani de exis-tenţă a mărcii elveţiene. Găzduit într-o carcasă din platină în formă de pernă, modelul poartă semnul distinctiv al Genevei şi dispune de un cadran argintat opalescent, cu cifre arabe pictate în albastru. Ceasul este asortat cu o curea din piele de aligator cusută manual.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ceasuri-si-bijuterii-de-primavara-pentru-cadouri-cu-stil-13941831
13941831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.