V-aţi dorit să vă întâlniţi cu oameni străini în containere de aur? Acum aveţi posibilitatea

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 14 mai 2017 62 afişări

Cândva oamenii puteau intra în legătură cu alţi oameni de prin diverse colţuri ale lumii prin intermediul scrisorilor, acum o pot face cu ajutorul unui container, numit ”cutia aurie“, care face parte dintr-o instalaţie de artă denumită Portals Project, apărută la iniţiativa unui fost jurnalist al Washington Post, Amar Bakshi.

V-aţi dorit să vă întâlniţi cu oameni străini în containere de aur? Acum aveţi posibilitatea

Instalaţia constă în containere folosite la transportul mărfurilor, care sunt vopsite în auriu şi echipate cu cele necesare videoconferinţelor, după care sunt amplasate în diferite locuri din lume, cum ar fi New York şi Teheran, iniţial. Cei care doresc să stea de vorbă cu un străin din altă parte a lumii vin şi se înscriu pentru o discuţie de 20 de minute despre ce subiecte doresc, care nu este filmată sau înregistrată. 

Scopul proiectului este de a pune în legătură oameni care altfel nu s-ar întâlni şi a avut atât de mare succes, încât s-au instalat containere aurii şi în alte părţi ale SUA şi chiar în ţări ca Afghanistan, Germania sau Mexic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.