Un mexican ataca citadela americana

Postat la 06 octombrie 2008 11 afişări

Carlos Slim, guru-ul mexican al investitiilor, situat pe locul doi in clasamentul averilor lumii, ne-a obisnuit deja cu achizitiile de actiuni si companii la preturi cu mult sub valoarea pietei. De data aceasta insa, se pare ca mass-media sunt cele care i-au acaparat atentia.

Daca la inceputul anului a cumparat 2% din actiunile Independent News & Media, compania care publica cotidianul britanic The Independent, luna trecuta miliardarul a preluat 6,4% din actiunile New York Times, cea mai influenta publicatie ame?ricana, supranumita si The Grey Lady. Titlurile companiei au cu?noscut un declin de 20% in 2008, dar dupa tranzactia incheiata de Slim, acestea au devenit din nou atractive, scrie Bloomberg.  

In urma deal-ului, mexicanul a devenit al treilea cel mai mare investitor al publisherului american, excluzand familia Sulzberger care controleaza firma. Pachetul de actiuni detinut de Slim a fost evaluat la 121,2 milioane de dolari pe baza pretului actiunilor New York Times la inchiderea bursei, in ziua achizitiei. Analistii au emis deja presupuneri privind o eventuala intentie a investi?torului de a obtine controlul asupra publisherului american. O alta ipoteza ar fi ca mexicanul asteapta un alt investitor care sa ridice valoarea ziarului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Un,
mexican,
ataca,
citadela,
americana
/arta-si-societate/lifestyle/un-mexican-ataca-citadela-americana-4074369
4074369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.