Tradiţionalul revine la modă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 septembrie 2016 139 afişări

Tradiţionalul revine la modă

Vestul e un model de urmat pentru cei din alte părţi ale lumii, dar când vine vorba de o casă impunătoare pe măsura statutului proprietarului, tot una tradiţională e mai bună.

Aşa par să considere superbogaţii Chinei, scrie CNN, care în ultimii câţiva ani au început să prefere luxul imobiliar cu tente tradiţionale.

Tradiţional nu înseamnă însă şi vechi, proprietăţile luxoase având aspect de locuinţe de altădată, dar fiind construite cât de recent posibil. Chinezii, explică Samuel Liang, profesor de urbanism la Utah Valley University, consideră că doar o clădire nouă poate fi luxoasă şi să ofere confort celor care locuiesc în ea. Un exemplu în acest sens îl reprezintă o casă vândută recent în localitatea Suzhou, din China continentală. Casa, numită Taohuayuan (Utopia), aminteşte prin arhitectură de casele de altădată, are 32 de dormitoare, grădină tradiţională, piscină şi cramă şi este înconjurată din trei părţi de apă, iar preţul cerut la punerea în vânzare era de 150 de milioane de dolari.

Preferinţa pentru locuinţele cu arhitectură specifică Chinei de odinioară se explică prin faptul că materialele şi decoraţiunile lucrate manual folosite la construirea acestora costă mai mult decât cele folosite la o locuinţă în stil occidental, ceea ce le face accesibile numai unei categorii restrânse de oameni. O altă explicaţie este şi aceea că ele le permit celor bogaţi să se diferenţieze clar de clasa medie, căreia îi place încă stilul modern din vest. Mai mult, afirmă experţii imobiliari, chinezul foarte bogat este umblat prin lume şi are, probabil, măcar o proprietate prin alte ţări, în Europa sau America, aşa că pentru casa din ţara natală preferă stilul tradiţional la exterior şi tot confortul modern la interior.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.