Top 10 inventii care au revolutionat omenirea

Postat la 28 martie 2016 700 afişări

Top 10 inventii care au revolutionat omenirea

Desi primii Homo Sapiens moderni au aparut in urma cu aproximativ 200.000 de ani, relativ recent prin comparatie cu varsta estimata la 4,53 miliarde de ani a Pamantului, oamenii si-au asigurat supravietuirea ca specie prin creativitate, de la primele unelte din piatra cioplita, pana la internet si la colonizarea spatiului extraterestru, scrie incont.stirileprotv.ro

Live Science prezinta un top 10 al inventiilor care au revolutionat dezvoltarea societatii umane din negurile istoriei si pana in prezent.

1. Roata

Inainte de inventia rotii, la jumatatea mileniului patru inainte de Hristos, progresul omenirii si calitatea vietii erau sever limitate de greutatea lucrurilor care puteau fi transportate si de distanta pe care acestea puteau fi carate. Conform istoricilor si antropologilor, cea mai dificila parte nu a fost inventia rotilor in sine, ci conectarea acestora la o platforma pe care puteau fi transportate obiecte foarte grele. Carutele au facilitat dezvoltarea agriculturii si a schimburilor comerciale facand posibil transportul produselor inspre si dinspre piete. De asemenea, folosirea carutelor a facilitat mobilitatea populatiei. De la inventia lor si pana in prezent rotile au ramas parte integranta a stilului nostru de viata, fiind prezente in numeroase obiecte, de la ceasuri si pana la automobile, aparate de zbor sau in alcatuirea turbinelor.

2. Cuiul

Cuiul poate fi considerat, pe drept cuvant, o inventie aflata la baza societatii. Fara el intreaga civilizatie umana s-ar prabusi. Aceasta inventie extraordinar de importanta dateaza de peste 2000 de ani, din perioada Romei Antice si a devenit posibila odata cu dezvoltarea metalurgiei care a permis turnarea metalului in tipare.

Citiţi mai multe pe www.incont.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/top-10-inventii-care-au-revolutionat-omenirea-15161527
15161527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.