ŞOCANT: Tehnologia e pe cale să distrugă viaţa de familie: jumătate dintre familii folosesc telefonul pentru a comunica atunci când se află în aceeaşi casă.

Postat la 18 februarie 2017 126 afişări

ŞOCANT: Tehnologia e pe cale să distrugă viaţa de familie: jumătate dintre familii folosesc telefonul pentru a comunica atunci când se află în aceeaşi casă.

Aproape jumătate dintre familiile cu copii folosesc mesageria telefonului pentru a comunica în casă, arată un nou studiu prezentat de Daily Mail.

În cazul familiilor fără copii, procentajul scade la 32%, dar prezintă în continuare semne de îngrijorare.

Studiul mai semnalează şi faptul că patru din zece părinţi se plâng de faptul că telefoanele sunt folosite de către copii în timpul meselor; un sfert dintre persoanele intervievate au declarat că au cel puţin un membru al familiei care pierde ore de somn din cauza smartphone-ului.

"Efectul asupra relaţiilor între oameni şi asupra valorilor umane" ar putea fi catastrofic", crede psihologul Richard House. "Aceste noi tehnologii de comunicare vor avea un impact dramatic asupra vieţii de familie."

Pe de altă parte, terapeutul Dipti Shah spune că tehnologia ajută la o comunicare mult mai rapidă şi eficientă. "Am văzut şi numeroase cazuri în care copii se plâng de faptul că părinţii lor petrec mult prea mult timp folosind telefonul", remarcă el.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.