Simbolul reuşitei: propriul Versailles

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 iulie 2017 194 afişări

Atunci când originalul nu e de vânzare oricât de mulţi bani ai avea, trebuie să te mulţumeşti cu o copie mai mult sau mai puţin fidelă. Un astfel de original mult râvnit, dar imposibil de achiziţionat, este Palatul Versailles, construit de regele Ludovic al XIV-lea, care a constituit un motiv de invidie şi totodată o sursă de inspiraţie pentru multe reşedinţe şi palate europene şi chiar şi în ziua de azi este văzut de cei cu foarte mulţi bani drept o cale de a-şi arăta puterea şi succesul în viaţă, scrie Wall Street Journal.

Simbolul reuşitei: propriul Versailles

Printre cele mai cunoscute astfel de reşedinţe moderne se numără un penthouse din Las Vegas, cu încăperi înalte de aproape 10 metri şi dulapuri cu foiţă de aur, candelabru şi scară de marmură, şemineuri şi antichităţi din epoca originalului ori copii ale acestora.

O altă reşedinţă stil Versailles se găseşte în Long Island, iar construcţia sa a durat circa patru ani. Uşa din fier forjat a casei este o copie a unei uşi de la palatul francez, iar balustrada scării din holul impunătoarei clădiri este o imitaţie a celei aflate la Micul Trianon, palatul reginei Maria Antoaneta. Cel care şi-a construit această casă cu 120 de camere urmează să se mute în ea, dar are de gând să o scoată la vânzare pentru suma de 100 de milioane de dolari, aproape cam cât l-a costat investiţia.

La Los Angeles există şi o reşedinţă inspirată de Micul Trianon, care se laudă cu podele copiate după cele din Sala Oglinzilor de la Versailles, un candelabru de cristal din secolul al XVIII-lea în sala de la intrare şi balcoane de marmură şi fier forjat.

Reşedinţele stil Versailles sunt foarte scumpe de realizat nu numai datorită materialelor şi rarităţii meşterilor care pot lucra la aşa ceva, ci şi faptului că pe vremuri cei care-şi construiau asemenea case nu trebuia să-şi bată capul cu reţele de electricitate şi sisteme de climatizare, care într-o casă modernă trebuie bine ascunse, spun experţii imobiliari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.