Radu Morar: Vin si casa de pe lac

Postat la 03 noiembrie 2008 9830 afişări

Radu Morar, directorul de marketing al Murfatlar Romania, ne-a primit in casa sa din Corbeanca intr-o dimineata, cand la iesirea din Bucuresti traficul forma cozi interminabile de masini si claxoane.

Tocmai din acest motiv, odata ajunsi in gradina de pe lacul Cociovalistea, a urmat un interviu relaxat despre "de-ale casei".

Radu Morar lucreaza la Murfatlar de sase ani si a plecat de la functia de Brand Manager, apoi a devenit director de marketing, iar in prezent este proprietarul propriei companii de marketing, Marketing Clan. "De un an si jumatate, divizia de marketing de la Murfatlar s-a externalizat si a devenit propria mea afacere. Este putin mai dificil acum, pentru ca nu mai am doar responsabilitatea problemelor de marketing, ci si cea financiara, a cash flow-urilor si furnizorilor." In Marketing Clan sunt in total noua oameni si compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, iar pentru anul acesta se preconizeaza 8 milioane de euro.

Locuinta din Corbeanca a fost cumparata de Morar in urma cu doi ani si a costat 400.000 de euro. In plus, a mai platit 200.000 de euro pentru amenajare interioara si 100.000 pentru gradina. De designul interior s-au ocupat doi arhitecti, iar gradina a fost amenajata cu sezlonguri din rafie, jacuzzi si gratar, special "pentru petreceri cu prietenii". Casa are la primul etaj doua dormitoare cu vedere la lac, in stil victorian-minimalist (daca se poate face o asemenea alaturare), iar in podul unde se urca pe o scara rabatabila nu se gasesc vechituri sau lucruri nefolositoare, ci un jacuzzi si un home cinema.

La parter se afla livingul cu canapele si plasma "in care-mi petrec destul de des serile", bucataria "in care nu gatesc niciodata" si un dormitor de oaspeti, iar piesa de rezistenta construita recent este o camera frigorifica in care managerul a inceput sa colectioneze sticle de vin.

Pentru inceput branduri de la Murfatlar, printre care cel mai scump (100 ron in restaurant) si preferatul sau, un Cabernet Sauvignon sec, Arezan. In aceeasi camera se afla si trabucuri din Cuba aduse de Radu Morar din vacanta sa in tara lui Che Guevara.

Morar calatoreste des, in concediu sau in interes de serviciu, la targuri de vin. Anul acesta a fost in Cuba, in Viena (unde merge de trei, patru ori pe an pentru ca-i place orasul), la Milano, Monte Carlo, Cannes si in Dubai unde a stat la Burj Al Arab. "Mi s-a parut amuzant in Burj Al Arab, pentru ca aveai propriul tau majordom care te intreba: la cat te intorci in camera, daca vrei sa faci baie, la ce temperatura sa fie apa si ce muzica vrei sa asculti in timp ce te imbaiezi. Mai mult, inchideai usa de la camera si el ramanea tot acolo, ca intr-o comedie."

Managerul a mers si in Valencia pentru un concurs de motociclism, pentru ca este fan motoare - "am un Ducatti, dar nu m-am mai plimbat cu el demult, cred ca din comoditate si lipsa de timp, dar imi place mult sportul".

"Mi-a placut si in Hong Kong, unde am fost la un targ de vinuri, care mi se pare paradisul cumparaturilor, iar oamenii de acolo sunt foarte respectuosi si umili; cred in ce spunea cineva ca, daca poporul asta o sa ridice capul din pamant, o sa cucereasca lumea."

Ca director de marketing pentru Murfatlar, Morar participa des la targuri si degustari de vin. A fost si la Bordeaux, unde a stat la un castel pentru care chiria era de 2.000 de euro pe zi, dar unde aveai parte de servicii exclusiviste, printre care si bucatar personal.

"Nu pot spune ca sunt un mare cunoscator al vinurilor, dar cu timpul am invatat sa discern anumite calitati ale sale; imi place sa beau un vin bun la o masa buna, dar nu tin la combinatiile traditionale de carne alba cu vin alb si vita cu vin rosu. Cred ca bei ce-ti place cu orice fel de mancare, sunt mai mult in asentiment cu modul de a gandi modern al producatorilor de vin din Australia sau Chile, care nu mai pun atat pret pe traditii precum o fac francezii sau italienii."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Radu,
Morar:,
Vin,
si,
casa,
de,
pe,
lac
/arta-si-societate/lifestyle/radu-morar-vin-si-casa-de-pe-lac-4074440
4074440
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.