Povestea familiei care locuieşte de trei ani pe o bancă într-un colţ de stradă. Au refuzat şi un apartament

Autor: Georgiana Călin Postat la 28 septembrie 2017 3087 afişări

O mamă şi un fiu din Somalia locuiesc de trei ani pe o bancă, într-un colţ de stradă din Londra, după ce au refuzat un apartament cu ouă camere, conform Daily Mail.

Povestea familiei care locuieşte de trei ani pe o bancă  într-un colţ de stradă. Au refuzat şi un apartament

Cei doi au rămas fără adăpost din decembrie 2014, când au fost evacuaţi din apartamentul în care trăiau în Tooting. Se spune că un deces familial şi spitalizări îndelungate le-au îngreunat traiul, astfel încât au ajuns în stradă. Autorităţile locale au încercat să le ofere o locuinţă în sud-vestul Londeri, care, în mod normal, costă cira 1.500 de dolari pe lună, însă cei doi au refuzat categoric.

De obicei, ambii se trezesc în jurul orelor 10.30 şi după jumătate de oră iau micul dejun, ce constă înstr-un senviş cu miere. În timpul zilei, mama, în jurul vârstei de 60 de ani, vorbeşte cu trecătorii, iar fiul, ce are în jur de 20 de ani, stă lângă ea pe bancă. Locuitorii din zonă le oferă, adesea, alimente şi apă. Când se lasă seara, cei doi se înveles cu o prelată şi cu pături pentru a se încălzi şi îşi aşează obiectele sub bancă.

Conform surselor Daily Mail, atât organizaţiile de caritate, cât şi membrii familiei lor, poliţia sau oamenii din comunitatea locală din Somalia nu au reuşit să-i determine să părăsească acel loc. Cea mai recentă oferă pe care au primit-o a fost o locuinţă cu două paturi, bucătărie şi baie complet utilate, ce costa, în condiţii normale, circa 1.500 de lire pe lună; cei doi au refuzat, însă, oferta, preferând să rămână pe străzi.

„De când a apărut această problemă, am încercat în mod repetat să colaborăm cu ei, dar aceste eforturi au fost respinse. Nimeni nu a fost în stare să-i convingă să vină de pe străzi”, a declarat un reprezentant al autorităţilor locale. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.