Povestea celui mai de succes parior din istoria Marii Britanii. Şi-a cumpărat o echipă de fotbal, iar anul acesta a promovat în Premier League

Autor: Florin Casota Postat la 19 aprilie 2017 5432 afişări

Tony Bloom nu este un nume foarte cunoscut fanilor fotbalului, dar echipa pe care o conduce a reuşit o performanţă incredbilă. După 34 de ani şi 1.545 de meciuri, Brighton & Hove revine în Premier League (prima ligă de fotbal din Marea Britanie).

Povestea celui mai de succes parior din istoria Marii Britanii. Şi-a cumpărat o echipă de fotbal, iar anul acesta a promovat în Premier League

Echipa se afla aproape de faliment când a fost preluată de Tony Bloom, un jucător de poker ce câştigase peste 3 milioane de dolari din turneele de poker.

Potrivit Business Insider, Bloom a făcut milioane de dolari realizând site-uri de pariuri şi de poker în anii 2000. Averea lui, deşi încă un mister, este estimată în rândul miliardelor de dolari.

"De la vârsta de 8, 9 ani, obişnuiam să merg cu prietenii şi să ne jucăm banii de buzunar la păcănele", a povestit Bloom într-un interviu în 2009 la scurt timp după ce a preluat echipa de fotbal. Atunci, Bloom (39 de ani) era îndeajuns de bogat, încât să pompeze 80 de milioane de lire în echipa de fotbal. Daily Mail scrie că Bloom, din 2009 până în prezent, a investit în jur de 200 de milioane de lire sterline.

Bloom a studiat matematica la Universitatea din Manchester şi a fost un parior înrăit. După facultate, el s-a angajat la Ernst&Young, dar nu s-a oprit din pariuri, având un venit constant de 20.000 de euro din pariuri sportive. În 1993 s-a mutat în city-ul londonez lucrând ca trader. După doar şase luni a decis să-şi dea demisia şi să devină parior profesionist, iar Business Insider l-a numit ca fiind cel mai de succes parior din istoria Marii Britanii. Totuşi, The Telegraph a scris în 2009 că Bloom şi-a făcut cea mai mare parte din avere în tranzacţii imobiliare. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.