Obiceiurile culinare ciudate din întreaga lume. Ce trebuie să faci şi să nu faci pentru a nu jigni cultura altora

Postat la 18 noiembrie 2017 168 afişări

Fiecare ţară are regulile ei cu privire la servitul mesei şi este bine să vă informaţi înainte de a călători pentru a nu fi consideraţi nepoliticoşi de către gazde.

Obiceiurile culinare ciudate din întreaga lume. Ce trebuie să faci şi să nu faci pentru a nu jigni cultura altora

China

Să nu termini de mâncat din farfurie este aproape un sacrilegiu în cultura noastră. Cu toţii ne obligăm copiii să mănânce tot, iar dacă suntem invitaţi undeva şi lăsăm vreun dumicat în farfurie suntem consideraţi nerespectoşi. În China este invers. Dacă te apuci să cureţi farfuria cu pâine este semn că încă ţi-e foame şi că gazda nu ţi-a oferit suficientă mâncare.

 

De asemenea, în China, în cazul în care este servit un peşte întreg sau un pui sau orice alt animal, acesta trebuie să stea cu faţa către cea mai în vârstă persoană de la masă, în semn de respect.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.